• Αναζήτηση

Π. Μαντάς: Σε λύση οδηγείται το πρόβλημα με τη μη λειτουργία του μοναδικού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου

Σε λύση οδηγείται το πρόβλημα με τη μη λειτουργία του μοναδικού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα ανέκυψε λόγω μη εμβολιασμού του πληρώματος του ασθενοφόρου και τη θέση του σε αναστολή εργασίας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά την επικοινωνία τους ο κ. Μαντάς ενημέρωσε τον κ. Καρβέλη για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε διάφορες υγειονομικές δομές του νομού Μεσσηνίας. Επίσης σημείωσε ότι ειδικά στην περίπτωση της Δυτικής Μάνης πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, αφού η περιοχή δεν μπορεί να μείνει χωρίς την κάλυψη ασθενοφόρου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν,  καθώς και ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στην 6η ΥΠΕ για την κάλυψη των κενών που έχουν διαπιστωθεί, κυρίως λόγω του μη εμβολιασμού μιας μικρής μερίδας του υγειονομικού προσωπικού. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι έχει υπογραφεί η σχετική εντολή πρόσληψης επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι προβλεπόμενες θέσεις για τη λειτουργία του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου και πολύ σύντομα το ασθενοφόρο αναμένεται να τεθεί ξανά στην υπηρεσία των πολιτών.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Διοικητή για τη άμεση ανταπόκρισή του, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες που αντιμετωπίζονται είναι πραγματικά πρωτόγνωρες, ωστόσο πρέπει να καταβάλλεται κάθε προσπάθεια και να εξαντλείται κάθε περιθώριο για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, όσο απομακρυσμένες και εάν είναι αυτές”.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων