• Αναζήτηση

Π. Νίκας: Από 1η Μαΐου, συν πλην μία εβδομάδα, θα λειτουργήσει η διαχείριση σκουπιδιών στην Καλλιρρόη (video)

Σημαντικές ανακοινώσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου έκαναν σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

 

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο κ. Νίκας κάλεσε τους δημάρχους να μην προβαίνουν σε ανακοινώσεις σχετικά με το χρόνο λειτουργίας των μονάδων γιατι δημιουργείται σύγχυση. Ο κ. Νίκας είπε το έργο είναι σε πολύ καλό σημείο, εντός χρονοδιαγράμματος, εντός σύμβασης και ότι είναι ικανοποιημένος από την ποιότητά του, σημειώνοντας ότι το έργο είναι ίσως το πιο σύγχρονο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσον αφορά την Παλαιόχουνη ο κ. Νίκας είπε ότι από την 1η Μαρτίου η μονάδα στην Παλαιόχουνη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και μέχρι το τέλος του μήνα θα λειτουργεί κανονικά, έχοντας μικρότερο υπόλειμμα κατά 20% από αυτό που αναφέρει η σύμβαση.

Η μονάδα στην Καλλιρρόη θα λειτουργήσει από την 1η Μαΐου συν πλην μία εβδομάδα, είπε,ο κ. Νίκας, ενώ το πιθανότερο -και επιδίωξη- είναι να πάρει απορρίμματα σε μεταβατική διαχείριση εντός του Απριλίου. Όπως είπε και αυτή κινείται εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ η όποια καθυστέρηση συνδέεται με τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις στην περιοχή που επηρέασαν αρνητικά τις εργασίες. Από 1η Ιουνίου συν πλην μία εβδομάδα, θα λειτουργήσει και η μονάδα στην Σκάλα.

 

 

Ο κ. Νίκας κάλεσε ιδιαιτερα τους μεγάλους δήμαους να είναι εντάξει με τις οικονομικές υποχρεώσεις τους για την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Κλείνοντας, ο κ. Νίκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κινήσεις που έχει προβεί η περιφέρεια για τα ραδιενεργά υλικά τα οποία φτάνουν στην μονάδα της Παλαιόχουνης, σημειώνοντας πως έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων