• Αναζήτηση

Παγώνη: 50 εισαγωγές στο Γεννηματάς από χθες το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί

Αντίθετη με την πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσούν με κορωνοϊό είναι η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε ότι δεν είναι αρκετή και εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. Υποστήριξε πως όσοι νόσησαν με κορωνοϊό δεν μπορούν να γυρίσουν την έκτη ημέρα στην εργασία τους, καθώς ακόμα νιώθουν αδύναμοι. Όπως σημείωσε, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το πενθήμερο δεν αρκεί για κάθε οργανισμό.

«Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με covid να γυρίσουν στη δουλειά τους την 6η μέρα. Και συμπτώματα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Η εμπειρία μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη για να πούμε την άποψή μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούμε πως είναι αδύνατον να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, πως θα πάνε να δουλέψουν; Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του», είπε και εκτίμησε ότι για να επιστρέψει κάποιος στην εργασία χρειάζονται 10 ημέρες.

Oπως ανέφερε η κυρία Παγώνη από χθές το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 5.20 το πρωί καταγράφηκαν πάνω από 50 εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στο Γεννηματάς, οι οποίοι, οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι. Οπως εξήγησε δεν ήταν ασθενείς με απλά συμπτώματα, είναι πιο βαριά περιστατικά, καθώς όπως είπε είναι ανεμβολίαστοι. «Για τους ανεμβολίαστους ακόμη και με την Ομικρον τα πράγματα δυσκολεύουν», είπε και εξήγησε ότι διαβλέπει πίεση στο σύστημα καθώς στις προηγούμενες εφημερίες γίνονταν 45 εισαγωγές κατά μέσο όρο με Covid, ενώ τώρα μέχρι τις 5 το πρωί και ενώ η εφημερία κλείνει στις 8, οι εισαγωγές ήταν ήδη στις 50.

Τι πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος όταν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
Όσοι εργαζόμενοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και είναι τριπλά εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν για 10 ημέρες υποχρεωτικά διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας και την πέμπτη μέρα της νόσησης υπάρχει η σύσταση για διενέργεια PCR ή rapid test.

Για τους ανεμβολίαστους ή όσους έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις θα μείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες κι αν το επιτρέπει η φύση της εργασίας, θα δουλεύουν εξ αποστάσεως με τηλεργασία.

Εάν δεν το επιτρέπει η φύση της εργασίας τους, τότε όταν βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό και επιστρέψουν στη δουλειά τους θα πρέπει να αναπληρώσουν τις μισές ώρες από εκείνες που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες που βρίσκονταν στο σπίτι. Δηλαδή, εάν κάποιος έμεινε σε καραντίνα για πέντε εργάσιμες ημέρες (40 ώρες εργασίας) τότε θα πρέπει να αναπληρώσει τις 20 ώρες, δουλεύοντας εξτρά μία ώρα καθημερινά.

«Οι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι. Έχουν τη νόσο, υποφέρουν και έχουν όλες αυτές τις διαδικασίες που θα πρέπει να διαχειριστούν», είπε η Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας την αγωνία των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA

Ροή Ειδήσεων