• Αναζήτηση

Παλαιολόγου: «Ότι δεν λύεται κόβεται…» – Ο Δήμος Σπάρτης προειδοποιεί κι εγκαλεί τον ανάδοχο (video)

Η ανάπλαση της λεωφόρου Παλαιολόγου ήταν αντικείμενο συνέντευξης τύπου στον δήμο Σπάρτης. Ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, η αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη και υπηρεσιακοί παράγοντες ξεκαθάρισαν ότι όσα ισχυρίζεται ο ανάδοχος του έργου σε ΜΜΕ όχι μόνον δεν ευσταθούν και πολλά είναι ψευδή αλλά με την στάση του και κυρίως με την βραδύτητα στις εργασίες έχει ήδη επιφέρει προβλήματα.

Μεγάλη καθυστέρηση

Πολλά σημεία του έργου έπρεπε ήδη να είναι έτοιμα και δεν έχουν καν αρχίσει. Το εργοτάξιο είναι σε κακό χάλι στο κέντρο ακριβώς της πόλης. Εργασίες δεν γίνονται όπως προβλέπεται. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της σε ότι αφορά στη συνεργασία και στον έλεγχο του έργου. Ο δήμαρχος κάλεσε τον ανάδοχο να επιστρέψει στο έργο (μονομερώς δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή του έργου) και με χρήματα που έχει ήδη εισπράξει από τον δήμο, με προσωπικό επαρκές (γιατί ενδέχεται να είναι ελλιπές) και με υλικά που υποχρεούται να τρέξει το έργο της Παλαιολόγου.

Παντός νομίμου δικαιώματος

Κάθε θιγόμενος απ όσα έχει καταγγείλει ο εργολάβος ανάδοχος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος και ο δήμος σύμφωνα με ρητή δέσμευση του δημάρχου δεν πρόκειται να χαριστεί, ούτε σε χρόνο ούτε σε αυστηρότητα σε ότι αφορά το έργο. Αλλιώς ο ανάδοχος θα πρέπει είτε να ομολογήσει αδυναμία είτε πριν κηρυχθεί έκπτωτος – εφόσον θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις – να αποχωρήσει από το έργο.

Καταρρέει η πόλη

Οι διαδικασίες δεν είναι τόσο απλές και η νομοθεσία δίνει πολλά περιθώρια στους εργολάβους, ωστόσο η Σπάρτη, λόγω καθυστέρησης του έργου και διένεξης αναδόχου – Δήμου βρίσκεται μπροστά σε κατάρρευση με οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή το κέντρο της Σπάρτης είναι ένα οικτρό στην εικόνα και αποκρουστικό εργοτάξιο.

Προβλήματα παντού

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του δήμου ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει εκκρεμότητες και προβλήματα με δεκάδες δήμους ανά την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος δεν υπέγραψε την σύμβαση με τον συγκεκριμένο και για άλλο έργο στο δήμο ενώ και άλλες εργολαβίες που έχει αναλάβει, σύμφωνα με όσα είπαν οι αρμόδιοι, είναι προβληματικές.

Η Σπάρτη βρίσκεται ενώπιον ενός κρίσιμου προβλήματος αλλά ο δήμαρχος έδειξε αποφασισμένος είτε να το λύσει είτε να κόψει αυτό το γόρδιο δεσμό της Παλαιολόγου.

Ροή Ειδήσεων