• Αναζήτηση

Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: “Aπαράδεκτη και επικίνδυνη η διεξαγωγή ημέρας προσφορών το Σάββατο”

Ο Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας για την διεξαγωγή ημέρας προσφορών το Σάββατο 29 Αυγούστου και για αυτό το καταγγέλλει .

Για μια ακόμα φορά η ασφάλεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων έρχονται σε 2η μοίρα. Σε μια δύσκολη περίοδο όπου τα κρούσματα του covid 19 αυξάνονται και τα υγειονομικά μέτρα αυστηροποιούνται ο εμπορικός σύλλογος Καλαμάτας επιδεικνύοντας επικίνδυνη ανευθυνότητα δεν διστάζει να συνεχίσει την “παράδοση” της λευκής νύχτας παραλάσσοντας την, σε «ημέρα προσφορών» , με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 11 το βράδυ. Το διάστημα αυτό όχι μόνο οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν πέραν του ωραρίου τους χωρίς επιπλέον αποδοχές αλλά και να το κάνουν εκτεθειμένοι όταν είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καταστεί δυνατόν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επιπλέον πέραν των εργαζομένων που οφείλουμε να προστατεύσουμε θα αυξηθεί ο υγειονομικός κίνδυνος και για τους πολίτες- καταναλωτές .

Η οικονομική ζημιά για τα εμπορικά καταστήματα δεν μπορεί να καλυφθεί εις βάρος των εργαζομένων.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας και καλούμε το Εργατικό Κέντρο να πάρει θέση προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ροή Ειδήσεων