• Αναζήτηση

Παναγιώτης Τσακλόγλου: Το μοναδικό μέλος της κυβέρνησης που έδωσε πολιτικό όρκο

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στην Ηρώδου Αττικού με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ορκίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελείται από 63 υπουργούς και υφυπουργούς. Όλοι τους, πλην του Παναγιώτη Τσακλόγλουέδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Ο κ. Τσακλόγλου είναι υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και επέλεξε να δώσει πολιτικό όρκο. Είναι Έλληνας οικονομολόγος και πανεπιστημιακός. Είναι καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1960 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε πτυχίο με βαθμό «άριστα» το 1983. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα Οικονομικά και την Οικονομική Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Ουόρικ στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MA in Economics) το 1984.

Από το 1987 έως το 1990 διετέλεσε λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μπρίστολ. Από το 1990 έως το 1993 εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Το 1993, εξελέγη επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής και το 2003 εξελέγη τακτικός καθηγητής του ιδίου τμήματος.

Από το 2000 έως το 2004 διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ. Από το 2006 είναι μέλος της Αρχής Διασφαλίσεως Ποιότητας (ΑΔΙΠ) της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (2010-2011) και του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (2011-2012) για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.

Η πρώτη ορκωμοσία και οι viral φωτογραφίες

Κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 4 Αυγούστου 2020, ο κ. Τσακλόγλου, είχε αναλάβει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

tsakloglou-proti-orkomosia
tsakloglou-proti-orkomosia

Ο κ. Τσακλόγλου είχε ορκιστεί στις 5 Αυγούστου 2020, με πολιτικό όρκο και οι φωτογραφίες του είχαν κάνει τον γύρο των social media αφού η μάσκα προστασίας έφτανε στα… μάτια του. Τότε ο ίδιος είχε πει πως έβαζε τη μάσκα ψηλά γιατί θόλωναν τα γυαλιά του και δεν έβλεπε.

tsakloglou-proti-orkomosia
tsakloglou-proti-orkomosia
tsakloglou-proti-orkomosia

Ροή Ειδήσεων