• Αναζήτηση

Παναγιωτόπουλος: Δεν θα στείλουμε άλλα όπλα στην Ουκρανία, δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα της χώρας

Ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση πως η χώρα μας δεν πρόκειται να στείλει επιπλέον στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία έστειλε από τη Βουλή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας σε επιτροπή που επεξεργάζεται την κύρωση διεθνών συμβάσεων ο υπουργός Άμυνας, κλήθηκε από την αντιπολίτευση να απαντήσει αν η χώρα μας είναι διατεθειμένη να αποστείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τα αποθέματά που βρίσκονται ακόμα και σε νησιά.

«Ότι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, διότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής, ήρθε από τα αποθέματά μας», εξήγησε αρχικά ο υπουργός και ξεκαθάρισε: « δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πάντως, αναγνώρισε στην επιτροπή πως αυτή τη περίοδο δεν είναι καλή εποχή για να καταγγέλλει κανείς την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, καθώς οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η γειτονική χώρα παραμένει σύμμαχός τους.

«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ», είπε και πρόσθεσε: «Eμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο τη συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις κτλ. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη εικόνα».

Ροή Ειδήσεων