• Αναζήτηση

Πανηγυρικά εορτάστηκαν σήμερα οι Άγιοι Νεομάρτυρες Δημήτριος και Οσιομάρτυρας Παύλος, Πολιούχοι της Τρίπολης (video)

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, ενώ χθες παραμονή της εορτής έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου από την Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Βαρσών.

 

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσπαθώντας να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και την αποφυγή του συνωστισμού προσκύνησαν την εικόνα των Αγίων και τα λείψανα, τα οποία βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο της πλατείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και οι προσκεκλημένοι Αρχιερείς Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κκ. Θεόκλητος,οι Ιερείς, οι Διάκονοι και οι Μοναχοί της Μητροπόλεως συμμετείχαν στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων της Τρίπολης.

Mετά το πέρας της Λειτουργίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης προχώρησαν σε δηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων