• Αναζήτηση

Παπανδρέου: Ναι στις συνεργασίες της Αριστεράς, όπως στη Γαλλία -Το τρολάρισμα σε Τσίπρα για το «Ολαντρέου»

Παρέμβαση στα τεκταινόμενα στον χώρο της Κεντροαριστεράς έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Ίδρυμα Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε το παράδειγμα τηςΓαλλίας και του Λαϊκού Μετώπου, που έχουν συμπήξει εκεί οι αριστεροί, οι πράσινοι, οι σοσιαλιστές και οι κομμουνιστές. «Νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον σοσιαλιστή πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποφάσισε να κατεβεί υποψήφιος με το Νέο Μέτωπο της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές, αφότου ο διάδοχός του, Εμανουέλ Μακρόν, προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

«Το προοδευτικό μέτωπο που δημιουργήθηκε στη Γαλλία απέναντι στο φασισμό, απέναντι στην ανάδυση του συντηρητισμού, νομίζω ότι είναι παράδειγμα» για όλους ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός τρόλαρε τον Αλέξη Τσίπρα, που τον άκουγε. Φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου -που έχει πυκνώσει τις επαφές του με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- δεν ξεχνά πως στα χρόνια των μνημονίων ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε υποτιμητικά για τους Σοσιαλιστές ηγέτες, τον ίδιο και τον Φρ. Ολάντ με τον όρο «Ολαντρέου».

«Αν ήταν εδώ ο Ολάντ, θα κάναμε ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη» είπε γελώντας ο κ. Παπανδρέου, με τον κ. Τσίπρα να σηκώνει τον αντίχειρα, χαμογελώντας με τη σειρά του.

Ροή Ειδήσεων