Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος λόγω επικινδυνότητας εκσκαφών στο έργο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη
Την παράταση ισχύος της εκτροπής κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό 82, στο τμήμα μεταξύ Ι.Κ. Σουληναρίου και Ι.Κ. Πανοράματος, έως τις 30 Ιουνίου 2025, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος, κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 22 Μαΐου 2025.
Η απόφαση (αριθμ. 34/2025) ελήφθη δια περιφοράς, καθώς έπρεπε να αποσταλεί άμεσα η σύμφωνη γνώμη του Δήμου στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, λόγω της λήξης της αρχικής προθεσμίας στις 25 Μαΐου 2025.
Η εκτροπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα κρίθηκε απαραίτητη για λόγους ασφάλειας, εξαιτίας εκσκαφών ορύγματος που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χ.θ. 2+900 έως χ.θ. 3+450, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου «Οδικός Άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου: Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Σουληνάρι – Πύλος – Παράκαμψη Πύλου – Μεθώνη».
Όπως σημειώθηκε στην εισήγηση, η απόφαση είναι κατεπείγουσα, καθώς δεν υπήρχε περιθώριο για σύγκληση τακτικής συνεδρίασης, ενώ η σχετική αιτιολόγηση περιλαμβάνεται και στο έγγραφο της Ε.Υ.Δ.Ε./Κ.Σ.Ε.Σ.Π. του Υπουργείου Υποδομών.