• Αναζήτηση

Παρέμβαση Γιώργου Παπανδρέου: Θα μιλήσω με όλους τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

 

Συναντήσεις με τους υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την έντονη φημολογία που υπάρχει για πιέσεις που δέχεται να κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου, κινούμενος θεσμικά, επισημαίνει ότι έχει ζητήσει συναντήσεις από τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και όλους τους υποψηφίους (Ανδρουλάκη, Λοβέρδο, Καστανίδη, Χρηστίδη Γερουλάνο, Κεγκέρογλου) και ότι για την πρωτοβουλία του αυτή έχει ενημερωθεί η Φώφη Γεννηματά. Στόχος των συναντήσεων αυτών όπως αναφέρει, «η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες». Είναι προφανές ότι σε αυτές τις συναντήσεις, ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να βολιδοσκοπήσει προθέσεις των υποψηφίων για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Οπως αποκάλυψε το iefimerida.gr o κ. Παπανδρέου είναι ένα βήμα πριν την τελική ανακοίνωση των προθέσεών του.

 

Η ανακοίνωση Παπανδρέου

Από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

Ροή Ειδήσεων