• Αναζήτηση

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες -Πασχαλινό τραπέζι ως 12 άτομα, κυκλοφορία μέχρι τις 22:00

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέφερε τις αποφάσεις της Επιτροπής Κορωνοϊού για την άρση μέτρων από την επομένη του Πάσχα.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οι εισηγήσεις της επιτροπής ειδικών αφορούν στα επόμενα βήματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση. Ο Βασίλης Κικίλιας παρέθεσε τις αποφάσεις της επιτροπής, όπως δόθηκαν στην κυβέρνηση, με δεδομένο πως δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα
Συγκεκριμένα αναφορικά με την λειτουργία των ναών:

Οι εκκλησίες ανοίγουν με αριθμό ατόμων εντός των ναών κατά την αναλογία αναλογία 1 άτομο ανά 25 τμ με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν.
Επιπλέον, συστήνεται απόσταση 10 μέτρων μεταξύ των πιστών και τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης στους εξωτερικούς χώρους.
Η Επιτροπή συστήνει διπλή μάσκα για τους πιστούς, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα απαιτείται υποχρεωτικό τεστ για ιερείς και προσωπικό των ναών.
Αναφορικά με την περιφορά του επιταφίου αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο στον προαύλιο χώρο του ναρού.
Η Επιτροπή συστήνει το χρονικό όριο νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας να είναι στις 22.00 όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και στις 21.00 το Μεγάλο Σάββατο.
Τι συστήνει η Επιτροπή για την Κυριακή του Πάσχα
Ο Βασίλης Κικίλιας παρέθεσε επίσης τον τρόπο που θα κάνουμε Πάσχα, με δεδομένο πως δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε προς τα χωριά. Έτσι, την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται η συγκέντρωση στο ίδιο σπίτι δυο οικογενειών με ανώτατο αριθμό ως 12 άτομα.

Επιπλέον, ανοίγουν από την Δευτέρα του Πάσχα τα εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικό self test 2 φορές την εβδομάδα για το προσωπικό.

Τέλος, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία στις 10 Μαΐου για νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα Λύκεια.

Ροή Ειδήσεων