• Αναζήτηση

ΠΑΣΟΚ: Κόντρα δίχως τέλος Κωνσταντινόπουλου – Γιαννακούρα

Σε απάντηση προς τον Βαγγέλη Γιαννακούρα προχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Γράφει: “Εδώ και πολλούς μήνες σιωπώ στις αθλιότητες του κ. Γιαννακούρα και του συστήματος του Σουλτάνου, του οποίου είναι εκπρόσωπος . Έκαναν τα πάντα για να χάσω. Τους απάντησε όμως ο Αρκαδικός λαός με την ετυμηγορία του. Όσο για υπόλοιπα: 1. Το 2010 όταν το πασοκ ( είχα δηλώσει εγώ και ο Μπεγλιτης δημόσια την αντίθεση μας ) επέλεξε τον κ. Τατούλη, για την Αρκαδία είχε προτείνει άλλο αντιπεριφερειάρχη αλλά ο κ. Τατούλης επέλεξε τον κ. Γιαννακούρα, άρα δεν ήταν επιλογή ΠΑΣΟΚ αλλά του κ. Τατούλη. 2. Το 2019 η Φώφη Γεννηματά πρότεινε στον κ. Γιαννακούρα να είναι επικεφαλής στην περιφέρεια αλλά επέλεξε τον κ. Τατούλη. Πράγματι δεν ήταν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου να γλεντάει τη νίκη του κ Βλάση (εκεί ήταν ο Συναδελφός του περιφερειακός Σύμβουλος- μάλλον δεν διάβασε σωστά τα γραφόμενα) ήταν στην περιφέρεια και «έκλαιγαν» που έχασε η κα. Εύη Τατούλη.

Οι υπόλοιπες δηλώσεις είναι στο παρακάτω δημοσίευμα και της έχει κάνει ο ίδιος . Δεν έχω βρει διάψευση του δημοσιεύματος! Αποδέχτηκε ως αντιπεριφερειάρχης και δεν αντέδρασε, να εκλεγεί από την παράταξη Τατούλη ο μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης μαζί με την παράταξη της ΧΑ συνήγορος του πολίτη της περιφέρειας . Περιμένω από τον κ Γιαννακούρα πότε θα του δώσει άδεια ο Σουλτάνος για να κάνει μια δημόσια δήλωση υπέρ του Υποψ περιφερειάρχη που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ. Με το γιουσουφάκι του Σουλτάνου δεν θα ξανά ασχοληθώ, όσο και αν χτυπιέται. Τα λέμε σε 4 χρόνια στις εθνικές εκλογές, θα είμαι μόλις 52 ετών.”

 

Διαβάστε παρακάτω τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βαγγέλης Γιαννακούρας (πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ):

Περί βιολογικής ηλικίας του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συνέχισε χθες με μια ακόμαδημοσίευση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, όπου για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε γκεμπελίστικου τύπου επιθέσεις προς εμένα. Μάλιστα, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, μετά την αναλυτική μου απάντηση ένα προς ένα σε όσα μου «καταλογίζει» και την ξεκάθαρη απόδειξη ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Ωστόσο θέλω να σταθώ στην τελευταία του πρόταση: «Τα λέμε σε 4 χρόνια στις εθνικές εκλογές, θα είμαι μόλις 52 ετών» Ο κ. Κωνσταντινόπουλοςένιωσε την ανάγκη να τελειώσει τον σχολιασμό ως προς εμένα ενημερώνοντας μας για την βιολογική του ηλικία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τη λέξη «μόλις» πριν την βιολογική του ηλικία (αξίζει να σημειωθεί ότι το «μόλις» το αφαίρεσε στη συνέχεια, αν και όλα τα σάιτ που το δημοσίευσαν έχουν την αρχική του τοποθέτηση). Και εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί το έκανε αυτό; Τι τον ώθησε να αναφέρει ένα βιολογικό του χαρακτηριστικό που μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει στο Ίντερνετ και μάλιστα επιχείρησε να το συνδέσει με την απόφαση των πολιτών σε εθνικές εκλογές; Η απάντηση είναι προφανής! Πιστεύει ότι η βιολογική του ηλικία αποτελεί πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του ή των αντιπάλων του, και γενικά έναντι συμπολιτών του που έχουν ενασχόληση με την πολιτική.Μάλιστα, με το «μόλις» ξεκαθαρίζει την εικόνα, καθώς ουσιαστικά πιστεύει ότι είναι ανώτερος και καλύτερος από όσους είναι περισσότερο από 52 ετών (είτε αυτοί είναι 53 ή 63,73,83 κτλ). Ο κ. Κωνσταντινόπουλος λοιπόν, πιστεύει ότι ένα βιολογικό του χαρακτηριστικό, όπως η ημερομηνία γέννησης του,τον κάνει να δείχνει ανώτερο στα πολιτικά δρώμενα. Με την ίδια λογική θα μπορούσε ο ίδιος ή ο οποιοδήποτε να επικαλεστεί κάποιο άλλο βιολογικό χαρακτηριστικό που πιστεύει ότι τον κάνει ανώτερο από άλλους πολίτες – σωματική ακεραιότητα, χρώμα δέρματος, φύλο, καταγωγή κτλ.

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό όταν ένας νέος άνθρωπος – που σε 4 χρόνια θα είναι 52 ετών – ο οποίος μάλιστα είναι εδώ και χρόνια πολιτικός, βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής και άρα τον παρακολουθούν χιλιάδες πολίτες, να επικαλείται βιολογικά του χαρακτηριστικά ως πλεονέκτημα έναντι συμπολιτών του.

Δυστυχώς, ο κ. Κωνσταντινοπουλος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του ατοπήματος του. Τον ενημερώνω λοιπόν ότι ο ναζισμός, η πολιτική φιλοσοφία του Χίτλερ,βασίστηκε σε αυτό ακριβώς, στην πίστη ότι κάποια βιολογικά χαρακτηριστικά σε κάνουν ανώτερο άνθρωπο από το πλήθος. Ευτυχώς στην Ελλάδα, οι πολιτικοί απόγονοι των συγκεκριμένων εγκληματικών απόψεων (η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της ΧΑ) βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Δυστυχώς όμως οι εγκληματικές ναζιστικές τους ιδέες υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία μας και πρέπει οι προοδευτικοί πολίτες να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φιλοσοφία που εγώ πρεσβεύω, η σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροαριστερά – σοσιαλδημοκρατία, είναι απέναντι σε αυτές τις ρατσιστικές απόψεις.Για μένα όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα των βιολογικών τους χαρακτηριστικών, είναι ίσοι και πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες. Βαγγέλης Γιαννακούρας Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Ροή Ειδήσεων