Αδίστακτη η δράση απατεώνων που έδρασαν το πρωί της Τρίτης (24/6) στην Πάτρα, σε βάρος ηλικιωμένου..
Όπως κατήγγειλε ηλικιωμένος στην Αστυνομία, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστους δράστες οι οποίοι κατάφεραν να τον πείσουν ότι ο γιος του έχει πέσει θύμα τροχαίου και κινδυνεύει η ζωή του, ζητώντας του χρήματα για να χειρουργηθεί άμεσα.
Σύμφωνα με το tempo24, αρχικά ο ηλικιωμένος μετά από υπόδειξη των δραστών άφησε σε παγκάκι έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, 12.500 ευρώ. Οι επιτήδειοι όμως δεν ικανοποιήθηκαν ζητώντας επιπλέον χρήματα από τον ηλικιωμένο. Αυτός, πείστηκε ξανά αφήνοντας αυτή τη φορά 6.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων, έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επί της Αγίου Ανδρέου.
Οι απατεώνες όμως δεν σταμάτησαν εκεί ζητώντας κι άλλα χρήματα από τον ηλικιωμένο άνδρα, Αυτή η φορά 30.000 ευρώ, τα οποία θα άφηνε μέσα στο παρεκκλήσι του ΠΓΝΠ. Τα χρήματα όμως δεν παραδόθηκαν ποτέ καθώς ο ηλικιωμένος είχε ήδη ξοδέψει νωρίτερα τις οικονομίες μιας ζωής.
Από την ΕΛ.ΑΣ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.