• Αναζήτηση

Πάτρα: Πώς ένας 48χρονος έχασε 130 κιλά – Η απίθανη ιστορία του

Ο 48χρονος Αντώνης Δηκόπουλος, από την Παραλία Πατρών, είδε τον θάνατο με τα μάτια του, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου πριν από 1,5 χρόνο, με ένδειξη οξυγόνου 40! Ηταν ένα βήμα πριν τον θάνατο. Ζύγιζε 256 κιλά!

Νοσηλεύθηκε για αρκετές ημέρες κι όταν πήρε εξιτήριο, αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του. Δεν έκανε καμία επέμβαση με «μπαλονάκι», αλλά δήλωνε αποφασισμένος να παλέψει για τη ζωή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Αντώνης είναι μόνος στη ζωή, οι δικοί του έχουν «φύγει», ζει με επίδομα ΚΕΑ, όμως δεν το έβαλε κάτω. Έψαξε, δέχθηκε συμβουλές από γιατρούς και διατροφολόγους και αποφάσισε να δράσει.

Αρκετές φορές την ημέρα έπινε νερό με λεμόνι, ως κορυφαίο λιποδιαλυτικό, άρχισε να τρώει αρκετό μαρούλι και εκμηδένισε την ποσότητα λιπαρών στο φαγητό του. Παρά τα 256 κιλά. που είχε, ξεκίνησε και το περπάτημα!

Στην αρχή, όπως είπε στην «Π», συνάντησε μεγάλη δυσκολία, αλλά όσο έχανε κιλά, η άσκηση γινόταν ευκολότερη. Στα μέσα της προσπάθειάς του κι ενώ συνέχιζε τη λιποδιάλυση, προσέθεσε και τζίντζερ στη διατροφή του. Είχε ήδη περιορίσει καθετί που θα του προσέφερε κιλά, συνήθισε τον οργανισμό του να τρέφεται λιτά και υγιεινά. Στην αρχή η δυσκολία ήταν τεράστια, όσο όμως περνούσαν οι εβδομάδες, η αίσθηση της πείνας ή και της βουλιμίας για κάτι «λιπαρό» ή «γλυκό» μειωνόταν. Μέχρι που σχεδόν εκμηδενίστηκε.

Σήμερα, ο Αντώνης Δηκόπουλος, παλιός έμπορος στις λαϊκές αγορές, ζυγίζει 125 κιλά. Και ο στόχος του δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζει τη διατροφή του, ώστε να φθάσει τα 100 κ. «Αλλα 25 και τέλος», λέει ενώ τονίζει ότι «τα κατάφερε μόνος του», με τη θέλησή του, την επιμονή και την υπομονή του.

Ροή Ειδήσεων