• Αναζήτηση

Πάτρα: Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού αστυνομικού – «Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;»

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ΕΛ.ΑΣ. μετά τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ΔΙΑΣ τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο.

Οι γονείς του 29χρονου αστυνομικού έμαθαν τον θάνατο του παιδιού τους από τον άλλο τους γιο, ο οποίος επίσης υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. «Χάθηκε άλλο ένα νέο παιδί, ένας συνάδελφος 29 ετών που έπεσε στο καθήκον», ανέφεραν οι συνάδελφοί του.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα. Τι να πω τώρα για το παιδί μου. Πού θα βρω τρόπο να ζήσω; Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;», λέει συγκλονισμένος ο πατέρας του 29χρονου αστυνομικού, Χρήστου Κουρουνιώτη.

Καρέ καρέ πώς έγινε η θανατηφόρα καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη ενός ύποπτου αυτοκινήτου από οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησε από τη Νίκαια και έφτασε μέχρι την εθνική Αθηνών – Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, και είχε ως αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός ένας 29χρονος αστυνομικός έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

 

Καρέ καρέ πώς έγινε η θανατηφόρα καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη ενός ύποπτου αυτοκινήτου από οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησε από τη Νίκαια και έφτασε μέχρι την εθνική Αθηνών – Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, και είχε ως αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός ένας 29χρονος αστυνομικός έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο μπορείτε να δείτε ένα σκούρο αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να το καταδιώκει ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, η καταδίωξη ξεκίνησε περί τις 03:30 τα ξημερώματα έπειτα από κλοπή αυτοκινήτου στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, είδαν πως εκεί υπήρχαν δύο ύποπτα αυτοκίνητα. Μάλιστα, το ένα σταμάτησε αλλά το άλλο ανέπτυξε ταχύτητα, αφού ο οδηγός του προσπαθούσε να ξεφύγει.

Έπειτα από 23 λεπτά καταδίωξης, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε έναν επικίνδυνο ελγιμό, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός που ακολουθούσε φρέναρε και η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσε πάνω του στο ύψος του Ασπροπύργου.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα και διακομίσθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο δεύτερο ύποπτο όχημα ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών–Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκοτώθηκε σε καταδίωξη

Ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ ήταν από την Πάτρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία, στην Αχαΐα. Η οικογένεια του 29χρονου διαμένει στα Δεμένικα Πατρών.

Η μηχανή του άτυχου αστυνομικού:

Γιάννης Οικονόμου: «Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος»

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου:

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

Ροή Ειδήσεων