• Αναζήτηση

Παύλος Γλύξμπουργκ: Του έστειλαν επιστολή – Ζήτησαν να φτιάξει κόμμα

Ολοένα και περισσότερες είναι τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις, για να κατέβει στην πολιτική ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ , Παύλος. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και της εκπομπής «Live News» ο Κωνσταντίνος Λούκας των εκδόσεων «Στέμμα» αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή να στείλει προσωπική επιστολή στον μεγαλύτερο γιο του Κωνσταντίνου, όπου και θα τον ενημερώνει για την ισχυρή θέληση, όπως τονίζει, μιας σειράς ανθρώπων, που ευελπιστούν είτε να δουν τον ίδιο τον Παύλο να αναμειγνύεται με τα πολιτικά στην Ελλάδα, είτε να δώσει το χρίσμα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, χωρίς ο ίδιος να συμμετέχει.

«Ο Παύλος να μπει επικεφαλής ενός κόμματος ή ο Νικόλαος. Ή να έδιναν έγκριση σε κάποιον να ηγηθεί ενός κόμματος». Σύμφωνα με τον κ. Λουκά, η οικογένεια Γλύξμπουργκ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το τι γίνεται στην Ελλάδα, ωστόσο όλοι παραπέμπουν στον Παύλο Γλύξμπουργκ, ο οποίος και θα πάρει την τελική του απόφαση. «Θεωρώ ότι με τη δημιουργία ενός κόμματος θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας μοχλός πίεσης για τον σεβασμό της ιστορικότητας. Το ότι θα στείλω μια επιστολή, δε σημαίνει κάτι. Το κάνω συχνά για να διαφωνώ ή να συμφωνώ με κάποια πράγματα ή για κάτι το οποίο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι στην επιστολή θα συγκεντρώσει τις εντυπώσεις του κόσμου για την οικογένεια του Γλύξμπουργκ και αναμένεται να συμπεριλαμβάνει εντυπώσεις από απλό κόσμο, μέχρι και σωματεία αλλά και ακαδημαϊκούς. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τη συγκεκριμένη επιστολή δεν ξέρει αν θα τη διαβάσουν ο Παύλος και ο Νικόλαος. Πρόσθεσε, όμως, ότι ανάλογες επιστολές στέλνει κατά καιρούς στην οικογένεια του τέως βασιλιά, με απώτερο σκοπό να τους εκφράσει διαφωνίες για τις κινήσεις της οικογένειας. «Πρόκειται για ενδοοικογενειακό διάλογο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Λουκάς απάντησε και στο ενδεχόμενο αν θα σχηματιζόταν κόμμα, το οποίο θα ηγούνταν ο ίδιος, απαντώντας ότι παρόλο που τον ενδιαφέρει αρκετά η πολιτική, το επίπεδο που επικρατεί στη χώρα, καθώς και οι τσακωμοί που επικρατούν στη Βουλή, ρίχνουν αρκετά το επίπεδο.

 

Κλεισμένη στο σπίτι της μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου η Άννα Μαρία

Κλεισμένη στο διαμέρισμα της, στη Βασιλίσσης Σοφίας, φέρεται να παραμένει μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η σύζυγός του, Αννα Μαρία. Η ίδια διαμένει μόνη της, ενώ, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive του Alpha, οι μοναδικοί επισκέπτες είναι οι γιοι της Νικόλαος και Φίλιππος. Η Άννα Μαρία, παντρεμένη επί 58 χρόνια με τον Κωνσταντίνο, φέρεται επίσης να μη δέχεται άλλες επισκέψεις και να μην προβαίνει σε κοσμικές συναναστροφές.

Το μέρος στο οποίο θα διαμένει πλέον αποτελεί ερωτηματικό. Όμως, οι πολύ στενές σχέσεις που διατηρεί με τις δύο αδερφές της, την πριγκίπισσα Βενεδίκτη και βασίλισσα Μαργαρίτα, ενδεχομένως να επηρεάσουν την απόφαση της Άννας Μαρίας στο αποφασίσει να μείνει στη Δανία, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και η χώρα μας. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια διέμενε στο Πόρτο Χέλι, όπου είχε μάλιστα προσαρμοστεί και διατηρούσε και επαφές με κατοίκους της περιοχής. Πάντως, η ηλικία της Άννας Μαρίας πιθανότατα θα επηρεάσει την τελική της απόφαση, καθώς στα 77 της χρόνια θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε δικούς της ανθρώπους, προκειμένου να τη φροντίζουν.

 

πηγή: reader.gr

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων