• Αναζήτηση

PCR test: Στα 50 ευρώ η τιμή τους -Αναμένεται η ανακοίνωση

Κλείδωσε η διατίμηση για τα PCR test και πλέον θα κοστολογούνται στα 50 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 40 ευρώ το test και 10 ευρώ η δειγματοληψία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την τιμή στα μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού θα γίνουν από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και αναμένονται να γίνουν μέσα στην ημέρα.

Γεωργιάδης: Κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα τιμή στα PCR test
Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε το πλαφόν για τα μοριακά τεστ, αναφέροντας ότι θα πέσει από τα 60 ευρώ και θα είναι κοντά στα 50. Μάλιστα είπε πως η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι.

Παράλληλα ο κ.Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση. Ο υπουργός επεσήμανε ακόμη, ότι η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

πηγή: iefimerida

Ροή Ειδήσεων