• Αναζήτηση

Πελοπόννησος: Που πάνε οι Αθηναίοι για βουτιές στο τσακ – μπαμ!

Οι θερινές ζέστες άρχισαν πια να γίνονται αισθητές, ενώ η κίνηση στις παραλίες της χώρας ολοένα και μεγαλώνει, παράλληλα βέβαια με τα καθιερωμένα σχέδια για το καλοκαίρι: είναι άλλωστε η εποχή που οι περισσότεροι βάζουν τις τελικές πινελιές στα πλάνα των διακοπών, κανονίζοντας π.χ. άδειες ή κλείνοντας εισιτήρια προς τους επιθυμητούς προορισμούς.

Όσοι κατοικούν στην πρωτεύουσα, ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένουν το διάστημα των διακοπών για να χαρούν τη θάλασσα. Κοντά στην Αθήνα, με 1,5 ώρα οδήγησης το πολύ, υπάρχουν παραλίες ιδανικές για τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού. Στις οποίες μπορείτε να καταφύγετε είτε τα Σαββατοκύριακα, είτε κάποια απογεύματα μετά το πέρας του εργάσιμου ωραρίου.

Επιλογές εκτός Αττικής σαν τον ήσυχο Κόρφο της Κορινθίας ή το Φλάμπουρο στο Λουτράκι έχουν κάτι για όλους, αφού προσφέρονται τόσο για νεαρά ζευγάρια που θέλουν μια απόδραση από την πόλη όσο και για οικογένειες που αναζητούν λίγες στιγμές ξενοιασιάς. Μάλιστα, θα σας εκπλήξουν, κάνοντάς σας να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε κοντά στην Αθήνα και όχι σε κάποιο νησί.

Φλάμπουρο (Λουτράκι)

Το Φλάμπουρο είναι μια πανέμορφη παραλία μήκους 150 μέτρων με ψιλό βότσαλο ανάκατο με άμμο, η οποία παραμένει σχετικά άγνωστη στους Αθηναίους, με αποτέλεσμα να μη μαζεύει πολύ κόσμο –ούτε καν στις ημέρες αιχμής του καλοκαιριού. Όσοι το έχουν ανακαλύψει, πάντως, δηλώνουν καταγοητευμένοι από το άφθονο πράσινο (χαμηλή βλάστηση, κυρίως) που φτάνει σχεδόν ως τη θάλασσα, όπως βέβαια και από τα υπέροχα, γαλανά νερά του Κορινθιακού Κόλπου. Η πρόσβαση, επίσης, είναι πολύ εύκολη, καθώς απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το Λουτράκι. Εάν ξεκινήσετε από την Αθήνα, υπολογίστε ότι δεν θα σας πάρει πάνω από 1,5 ώρα για να φτάσετε εδώ.

Το Φλάμπουρο προσφέρεται επίσης για κάθε γούστο, αφού υπάρχει και καλά οργανωμένο τμήμα (ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους κτλ.), αλλά και χώρος άφθονος για αυτούς που προτιμούν να στήνουν τον δικό τους εξοπλισμό. Είναι επίσης μια παραλία φυσικά προστατευμένη από τους ισχυρούς θερινούς ανέμους (μελτέμια), με ρηχά νερά, ιδανικά και για όσους έρχονται οικογενειακώς με μικρά παιδιά. Πολλοί, μάλιστα, διαλέγουν να κάτσουν ως αργά το απόγευμα, ώστε να θαυμάσουν και το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα.

Ο Κόρφος είναι ένα χωριό της Κορινθίας που δίνει την εντύπωση νησιού. Photo: Επίσημος Ταξιδιωτικός Οδηγός για τον Κόρφο Κορινθίας/korfos.gr

Κόρφος (Κόρινθία)

Αν και η πλευρά της Κορινθίας που «βλέπει» στον Κορινθιακό Κόλπο είναι πολύ γνώριμη στους κατοίκους της πρωτεύουσας, το παράκτιο τμήμα της προς τον Σαρωνικό παραμένει ανεξερεύνητο. Ερχόμενοι εδώ, ωστόσο, θα βρείτε τον ειδυλλιακό Κόρφο, ο οποίος θα σας γοητεύσει: με τις καταπράσινες πλαγιές γύρω του (κατάφυτες με ελαιώνες και με πεύκα) να κατεβαίνουν μέχρι την αμμουδιά και με τα γαλάζια χρώματα των νερών, το χωριό θυμίζει νησί των Βορείων Σποράδων, παρά τοπίο στην ηπειρωτική Πελοπόννησο. Η δε θάλασσα είναι υπέροχη και καθαρή και δεν βαθαίνει απότομα, κάτι που την κάνει κατάλληλη και για μικρά παιδιά, ενώ οι φίλοι των καταδύσεων έχουν ξεχωρίσει και τον όμορφο βυθό της, όπου λόγω των βραχωδών σχηματισμών αφθονούν τα ψάρια και τα χταπόδια.

Παρότι διατηρεί την ησυχία του, ο Κόρφος έχει αναπτυγμένες τουριστικές υποδομές διαμονής και εστίασης για όσους θα ήθελαν να περάσουν ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο εδώ –κατά καιρούς, άλλωστε, υπήρξε και ησυχαστήριο γνωστών πολιτικών. Προσφέρεται όμως και για όσους επιθυμούν μια σύντομη απόδραση από την πολύβουη καθημερινότητα της Αθήνας, αφού φτάνει κανείς οδικώς μέσα σε 1,5 ώρα.

Πηγή: travel.gr

Ροή Ειδήσεων