• Αναζήτηση

Περιοδεία του Μανώλη Μάκαρη στην ορεινή Κορινθία και τις γύρω περιοχές

Περιοδεία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Μανώλης Μάκαρης συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο του Νομού Κορινθίας Γιάννη Σιάτο. Πρώτος σταθμός τους ήταν το Κέντρο Υγείας Γκούρας όπου συνομίλησαν με το προσωπικό και άκουσαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Στη συνέχεια οι κ. Μάκαρης και Σιάτος είχαν επαφές με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής, ενώ συνομίλησαν αρκετή ώρα με καθηγητές και δασκάλους που διδάσκουν στην περιοχή και άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό. Τα βασικά αιτήματα των κατοίκων , είναι η βελτίωση των οδικών δικτύων , η επαρκής σηματοδότησή τους και η ολοκλήρωση του αναδασμού στην Αρχαία Φενεό (Καλύβια).

Όπως δήλωσε ο κ Μάκαρης ο δρόμος Δερβένι-Ευρωστίνη-Ξυλόκαστρο , απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ ενώ ήταν έτοιμος προς υλοποίηση αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες.Από την πλευρά του ο Γιάννης Σιάτος μετέφερε το όραμα των κατοίκων για διασύνδεση των δημοφιλών χειμερινών τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Ο δρόμος Τρίκαλα Κορινθίας-Γκούρα μέσω Ζήρειας είναι ένα οραματικό έργο για την περιοχή, που θα συνδέσει τις 2 περιοχές. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ εύκολο να υλοποιηθεί σύμφωνα με τον κ. Σιάτο και τους κατοίκους της περιοχής καθώς είναι πλήρως διαπλατυσμένος και χαλικοστρωμένος αφού εκεί πραγματοποιούνταν παλιότερα ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν η Αρχαία Φενεός και η Λίμνη Δόξα. Οι κύριοι Σιάτος και Μάκαρης επισκέφτηκαν επίσης τον Αρχαιολογικό χώρο του Φενεού και ανέφεραν ότι χρειάζεται να συνεχιστούν οι ανασκαφές και να αξιοποιηθεί τουριστικά ο χώρος που μέχρι στιγμής παραμένει αναξιοποίητος.

Ο Μανώλης Μάκαρης αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής για την φιλοξενία ανέφερε τα εξής: «Η Ορεινή Κορινθία είναι ένας πανέμορφος τόπος με εξαιρετικούς κατοίκους που ζουν από τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όπως όλοι οι κάτοικοι Ορεινών περιοχών στην πατρίδα μας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να τους παρέχει τις απαιτούμενες λύσεις για να παραμείνουν στο τόπο τους και να συνεχίσουν να δημιουργούν. Η περιφερειακή παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» δεσμεύεται να είναι η φωνή των πολιτών της Ορεινής Κορινθίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου».

Ροή Ειδήσεων