• Αναζήτηση

Πέτσας: Κοντά στο τέλος των SMS -Πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Την άποψη ότι η χώρα μπορεί σιγά σιγά να προχωρά σε ανοίγματα δραστηριοτήτων χωρίς να υπάρχει κοινωνικό ρίσκο, εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του SMS και επεσήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο διάστημα στις κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα υπάρχουν με τα self test, χαρακτηρίζοντάς τα ως ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα.

Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται για τα προνόμια των εμβολιασμένων, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα».

Για το εμβόλιο της Astrazeneca ανέφερε πως η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ήταν κατάλληλη και η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης μητέρας, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθέναν από εμάς και πρόσθεσε ότι στην κοινωνία κυριαρχούν δυο συναισθήματα σε σχέση με αυτό: η θλίψη και η οργή. Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση συζητά την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/petsas-konta-sto-telos-ton-sms

Ροή Ειδήσεων