• Αναζήτηση

Πεζόδρομοι στην Τρίπολη:Τα delivery θα κινούνται με ταχύτητα πεζού, απαγορεύεται να παρκάρουν τα μηχανάκια στον πεζόδρομο – Στην Καλαμάτα?

Το ζήτημα της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας δίκυκλων σε πεζοδρόμους και πλατείες απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία της Τρίπολης. Ειδικά, μετά το τροχαίο ατύχημα που έγινε προ ημερών στην πλατεία Άρεως, με αποτέλεσμα έναν σοβαρό τραυματισμό μιας μαθήτριας. Οπως γράφει το σιτε kalimera-arkadia.gr o Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης έχει ζητήσει από την ελληνική αστυνομία περισσότερη αστυνόμευση (μιας και οι δύο δημοτικοί αστυνόμοι δεν επαρκούν), όμως και η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης (19/3/2024), λήφθηκε μία ομόφωνη απόφαση, μετά από εισήγηση του κ. Τζιούμη.

Ουσιαστικά, προβλέπεται στα καταστήματα εστίασης που έχουν έδρα σε πεζόδρομο και κάνουν delivery να λάβουν άδεια για ένα ή δυο συγκεκριμένα μηχανάκια που θα μπορούν να μεταφέρουν τις παραγγελίες.

Ο υπάλληλος delivery θα παίρνει την παραγγελία από το κατάστημα και με ταχύτητα πεζού (6 χιλιόμετρα) θα κινείται πάνω στον πεζόδρομο προς τον κοντινότερο δρόμο.

Τα μηχανάκια delivery ΔΕΝ θα επιτρέπεται να παρκάρουν πάνω στους πεζόδρομους. «Δεν θα υπάρχει άδεια παρκαρίσματος έξω από το κατάστημα» είπε ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Κανελλόπουλος.

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κάθε κατάστημα θα απευθυνθεί στην υπηρεσία του δήμου και θα δοθεί συγκεκριμένη άδεια.

Στην Καλαμάτα πριν γίνει κάτι δυσάρεστο θα υπάρχουν αποφάσεις καθώς βλέπουμε μηχανάκια, ποδήλατα, πατίνια και φυσικά αυτοκίνητα στους πεζόδρομους…

 

Ροή Ειδήσεων