• Αναζήτηση

Πλημμύρες στη Λακωνία στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης

Η συνεχής βροχόπτωση σε όλη τη Λακωνία δημιουργεί έντονα προβλήματα. Ιδιαίτερα σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές και χωριά όπως ο Πλάτανος. Μεγάλες ποσότητες νερού που έφεραν χείμαρροι και δεν μπόρεσε να απορροφήσει η γη είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια αλλά και ισόγεια στο χωριό. Κάτοικοι αναγκάστηκαν να βγουν σε μπαλκόνια και ταράτσες για να αποφύγουν το νερό.

Η Εθνική οδός Σπάρτης Τρίπολης στις Αιγιές πλημμύρισε δημιουργώντας προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

Στις 12 το μεσημέρι στα κινητά των πολιτών ήχησε μήνυμα από το 112 για προσοχή λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον Δήμο Ευρώτα

Προβλήματα από τις πλημμύρες δημιουργήθηκαν και στον Δήμο Ευρώτα υποχρεώνοντας τον δήμο σε ανακοίνωση: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρακαλούμε περιορίστε τις άσκοπές μετακινήσεις. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία

  • Στην Εθνικό Οδό Σπάρτης – Γυθείου στο ύψος του Βασιλακίου.
  • Εθνική οδό Σκάλα προς Δαφνί στην έξοδο της Σκάλας.
  • Μεγάλη προσοχή στον κόμβο για Στεφανιά»

Μεγάλα προβλήματα από τις ποσότητες νερού και στην διασταύρωση των Κροκεών.

 

Πλημμύρες και στον Δήμο Σπάρτης

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον Δήμο Σπάρτης. Πλημμύρισε η παλαιά Εθνική Οδός στον Κλαδά (το πέταλο). Χείμαρρος πλημμύρισε και στην περιοχή του πεδίου Βολής στα Καμίνια του Δήμου Σπάρτης.

 

Οι δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής είναι επί ποδός με την συνδρομή και της Αστυνομίας. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης συντονίζει σύσκεψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων που εντοπίζονται κυρίως στην νοτιοανατολική Λακωνία. Ακόμα (13:15) δεν έχουν προκληθεί προβλήματα στην περιοχή που εκβάλουν Βορβάς και Ευρώτας.

Νέα πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πελοπόννησο

Ανησυχία υπάρχει επειδή η βροχή πέφτει αμείωτη σε όλη τη Λακωνία και αναμένεται ποτάμια και χείμαρροι να κατεβάσουν και άλλε ποσότητες νερού. Η απορροφητικότητα του εδάφους είναι μικρή λόγω των βροχών της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ.

Σήμερα Πέμπτη (04-12-25) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Πελοπόννησο (κυρίως νότια και ανατολικά τμήματα). Το καιρικό σύστημα που έλαβε την ονομασία «Byron» θα προκαλέσει αύριο Παρασκευή (05-12-2025) κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας. Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Το Σάββατο (06-12-2025) προβλέπεται από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Ροή Ειδήσεων