• Αναζήτηση

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2018 και πως θα τους πετύχεις!

New Year’s Resolutions! Δηλαδή, όλα αυτοί οι στόχοι που θέτουμε, όλες αυτές οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας ότι θα τηρήσουμε τον καινούριο χρόνο με μοναδικό σκοπό να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Υποσχόμαστε να αδυνατίσουμε, να πίνουμε περισσότερο νερό, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να κοιμόμαστε νωρίτερα, να αυξήσουμε το εισόδημά μας, να βρούμε σύντροφο, να κάνουμε παιδί κλπ. κλπ. Οι στόχοι όμως για να πετύχουν χρειάζονται και κάποια «κόλπα», τα οποία θα μας δώσει η Μάρεα Λαουτάρη, Life & Business Coach. Ο λόγος σε εκείνη…

Έχουμε μια περίεργη αγωνία για τη νέα χρονιά. Έχουμε και πολλές προσδοκίες. Νιώθουμε ότι έχουμε μια ολοκαίνουρια ευκαιρία για τις αλλαγές που επιθυμούμε και τις θέλουμε τώρα!

Καθώς πλησιάζει το κλείσιμο του παλιού του χρόνου και ανοίγει παράθυρο στη νέα μας ζωή, αγοράζουμε ημερολόγια που μυρίζουν φρέσκο χαρτί και σκεφτόμαστε: “Τι θα ήθελα πραγματικά να συμβεί; Με τι θα ήθελα να γεμίσει αυτό το ημερολόγιο; Πόσες επαγγελματικές συναντήσεις και ραντεβού; Με ποιους; Πόσα καλέσματα; Που; Ποια κομμάτια του ημερολογίου θα μείνουν κενά λόγω… διακοπών και ταξιδιών; Τι εύχομαι στον εαυτό μου;” Όμορφες σκέψεις που μας αξίζουν για τη νέα χρονιά όμως η γνώση και η τεχνική βοηθάει πολύ στην υλοποίησή τους.

Φύγε από τις ευχές και τα όνειρα και μπες στην περίφημη διαδικασία στοχοθέτησης που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, καθώς γνωρίζουν ακριβώς πως λειτουργεί ο λογικός τους εγκέφαλος τον οποίο θέτουν σε πλήρη ενεργοποίηση εδώ και τώρα!

Τα «Βήματα Στοχοθέτησης» που μπορείς να ακολουθήσεις για να δημιουργήσεις έναν επιτυχημένο και άρτιο νέο Στόχο για το νέο χρόνο ή για τα χρόνια που έρχονται…

1. Γράψε τους Στόχους (ιδανικά σε τετράδιο όχι ηλεκτρονικά)
Δεν υπάρχει Στόχος που δεν γίνεται γραπτώς. Ιδανικά χρησιμοποίησε ένα τετράδιο που θα είναι αφιερωμένο στους Στόχους σου και άρχισε να δημιουργείς το μέλλον σου αυτήν τη στιγμή. Εάν το κάνεις ηλεκτρονικά δεν θα έχει την ίδια δύναμη, είναι πάντως καλύτερο από το να το έχεις απλά στο μυαλό σου.

2. Απέφυγε αυτό το λάθος
Αν ζητήσεις σε κάποιον να σου πει τι θα ήθελε να πετύχει τη νέα χρονιά θα ακούσεις «Θα ήθελα / Θέλω / Εύχομαι / Ελπίζω…» Λάθος!

Ο λογικός εγκέφαλος δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Κάθε φορά που εύχεσαι κάτι δηλώνοντας «Θα ήθελα» ή «Θέλω» το αντιμετωπίζει σαν ένα μελλοντικό γεγονός στο οποίο δεν μπορεί να κάνει κάτι τώρα. Ο λογικός μας εγκέφαλος λειτουργεί αποκλειστικά στο παρόν, η δύναμή του είναι να του ζητήσεις να κάνει κάτι στο εδώ και τώρα! Μετατρέπουμε λοιπόν το στόχο μας σε: «Έχω», «Είμαι», «Αποκτώ», «Βιώνω», «Ζω», οποιοδήποτε ρήμα δηλαδή σε Ενεστώτα Χρόνο…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: tlife.gr

Ροή Ειδήσεων