• Αναζήτηση

Ποιους χαιρετάς στο δρόμο και ποιους όχι | Ένας οδηγός

Περπατάς αμέριμνος στο δρόμο, όταν από απέναντι βλέπεις έναν παλιό σου συμμαθητή, με τον οποίο δεν είχες και πολλά-πολλά στο σχολείο. Κοντοστέκεσαι. Αμφιταλαντεύεσαι. Να κάνεις ότι δεν τον είδες, να περάσεις από δίπλα του και απλά να τον αγνοήσεις, ή να ξεκινήσεις μαζί του μια άβολη κουβέντα, η οποία πιθανότατα θα καταλήξει στο κανόνισμα ενός καφέ που δεν θα συμβεί ποτέ;

Μην ανησυχείς καθόλου. Σε όλους μας έχει συμβεί και είναι βέβαιο ότι θα ξανασυμβεί, είτε με παλιό συμμαθητή, είτε με παλιό συνάδελφο, είτε γενικά με κάποιον με τον οποίο δεν αισθανόμαστε ιδιαίτερη οικειότητα και γενικά -δεν είναι ντροπή- βαριόμαστε να του μιλήσουμε.

Εμείς είμαστε εδώ για σένα, σε έναν οδηγό σαβουάρ βιβρ τέτοιων αμήχανων καταστάσεων. Πλέον ξέρεις τι να κάνεις.

Ο παλιός συμμαθητής

Σενάριο πρώτο: Καθόσασταν σε αντίθετες πλευρές της τάξης και μιλούσατε μόνο μια φορά το χρόνο, χωρίς να είσαι καν σίγουρος για το μικρό του.

Σενάριο δεύτερο: Κάνατε μια στοιχειώδη παρέα κι απλά χαθήκατε με το πέρασμα των χρόνων κι έχεις να τον πάρεις τηλέφωνο από το γκολ του Κωνσταντίνου στο Κάμπ Νόου.

Το πόρισμα: Φέρσου όπως θα φερόσουν αν ήσασταν ακόμα στο σχολείο. Αν δεν του μιλούσες ούτε και τότε, γιατί να του μιλήσεις τώρα;

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: oneman.gr

Ροή Ειδήσεων