• Αναζήτηση

Πώς να φλερτάρεις έναν άντρα με σίγουρη επιτυχία

Μερικές φορές το δύσκολο δεν είναι να γνωρίσεις κάποιον, αλλά να σπάσεις τον πάγο μαζί του. Πώς πιάνετε κουβέντα; Τι λέτε; Τι μπορείτε να κάνετε για να δώσετε συνέχεια; Και πώς θα δείξετε ενδιαφέρον χωρίς να φανείτε υπερβολική; Σας έχουμε απαντήσεις για όλα.

Η εποχή που οι άντρες κυνηγούσαν και οι γυναίκες είτε απέρριπταν, είτε ανταποκρίνονταν με το πιο πλατύ τους χαμόγελο, έχει περάσει. Πλέον η πίστα του φλερτ έχει «ξεκλειδώσει» και για το αντίθετο φύλο και πολλές γυναίκες όχι μόνο έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αλλά είναι και δεινές παίκτριες. Σήμερα όμως δε μαζευτήκαμε εδώ για να ασχοληθούμε με όσες έχουν βρει τους κώδικές και τα μυστικά με τα οποία παίζεται το παιχνίδι, αλλά με εσάς που δεν ξέρετε ούτε που βρίσκεται το σημείο εκκίνησης.

Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που έχουν τόση σχέση με το φλερτ, όση κι ένας σκύλος με τη μαγειρική (aka κοκκινίζετε, να χάνετε τα λόγια σας, να αδυνατείτε να δημιουργήσετε το σωστό eye contact), σας έχουμε μερικές εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές.

Σίγουρα πάντα υπάρχει και ο λιγότερο άβολος και πιο παραδοσιακός τρόπος να φέρετε έναν καινούριο άνθρωπο στη ζωή σας. Ναι εννοούμε μέσω γνωστών των φίλων σας, των συγγενών σας, των συνεργατών σας, των συμφοιτητών σας. Αν όμως νιώθετε πως σιγά σιγά οι γνωστοί των γνωστών σας εξαντλούνται, ίσως χρειάζεται να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Και να μπείτε στον κόσμο του φλερτ.

1. Χρησιμοποιήστε σοφά το βλέμμα σας

Το πρόσωπο και κατ’ επέκταση τα μάτια σας είναι το πιο εκφραστικό σημείο του σώματός σας και το όχημα για να πάτε το φλερτ στο σημείο που εσείς θέλετε. Η πρώτη κίνηση ματ για να δείξετε ενδιαφέρον είναι το σωστό eye contact. Τι σημαίνει σωστό eye contact;
Αυτό που εστιάζετε το βλέμμα σας σε εκείνον για λίγο, (λίγο=τόσο ώστε να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε, αλλά όχι τόσο έντονα ώστε να καταλήξετε να μοιάζετε creepy). Μια άλλη λύση είναι το on-off βλέμμα. Δηλαδή έντονο κοίταγμα, αλλαγή κατεύθυνσης του βλέμματός σας και επιστροφή στο βλέμμα του. Αυτή είναι μια κίνηση που δείχνει συστολή, αλλά και επιθυμία και ιδανικά συνοδεύεται με το πιο αμφίσημο -τύπου Μόνα Λίζα- χαμόγελο.

2. Κάντε ένα κοπλιμέντο. Αλλά φροντίστε να το εννοείτε!

Αν φτιάχναμε μια λίστα με τις πιο άβολες καταστάσεις στον κόσμο, κάποια από τις 5 πρώτες θέσεις θα είχε και η ψίλη κουβέντα με κάποιον που δεν γνωρίζετε καλά ή που μόλις σας σύστησαν. Ευτυχώς, με λίγη ψυχραιμία, ο βαθμός δυσκολίας πέφτει.

Ξεκινήστε χαιρετώντας ευγενικά, κάντε μια μικρή (και όχι φλύαρη) εισαγωγή για τον εαυτό σας και μετά προσπαθήστε να δώσετε πάσα στον συνομιλητή σας να μιλήσει για εκείνον. Και επειδή αυτό είναι το σημείο που κολλάνε όλοι, ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι κάνοντας ένα μικρό κοπλιμέντο. Δεν έχει σημασία αν θα στοχεύει σε κάποιο χαρακτηριστικό της εμφάνισης ή του χαρακτήρα, σημασία έχει όμως να είναι ειλικρινές από μέρους σας.

Αυτή η «τακτική» α. κάνει τον άλλον να χαλαρώνει, β. Δείχνει ότι αφιερώσατε χρόνο ώστε να προσέξετε και να εκτιμήσετε κάτι σε εκείνον και γ. Αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι του ενδιαφέροντος σας (αλλά και του άλλου, αν τελικά συνεχίσει την κουβέντα μαζί σας!).

Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια της κουβέντας μετά από ένα κοπλιμέντο; Ο λόγος που βρίσκεστε στο εν λόγω μέρος, ο τόπος καταγωγής, ο τρόπος που επιλέγετε να αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σας ή τι σας αρέσει να κάνετε για διασκεδάζετε. Και όλα αυτά γιατί αν ξεκινήσετε να μιλάτε, είναι πολύ πιθανό να βρείτε χαρακτηριστικά που θα δώσουν πραγματική ροή στη συζήτηση σας.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

Ροή Ειδήσεων