• Αναζήτηση

Πώς θα λειτουργούν τα πάρκινγκ στο Νέδοντα μετά την παραχώρηση σε ιδιώτη

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης – https://eleftheriaonline.gr/

Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του βόρειου και του κεντρικού πάρκινγκ του Νέδοντα, την παραχώρηση της χρήσης και λειτουργίας τους σε ιδιώτη, με ελάχιστο τίμημα, με προσφορά εκκίνησης τα 250.000 ευρώ, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Την πρόταση καταψήφισαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και Σπύρος Χανδρινός.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας ενημέρωσε ότι θα είναι 24ωρη λειτουργία των πάρκινγκ και 7 ημέρες την εβδομάδα, με ετήσιο τίμημα που θα ξεκινάει από 250.000 ευρώ, “βασιζόμενοι στους τζίρους των τελευταίων 7 – 8 χρόνων και υπολογίζοντας τις δαπάνες του προσωπικού που θα εργαστεί”,με διάρκεια μίσθωσης για 5 χρόνια και με δυνατότητα παράτασης για άλλα 5 χρόνια, ενώ το τιμολόγιο θα παραμείνει 50 λεπτά την ώρα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Τζαμουράνης εξέφρασε τη διαφωνία του με το ότι οι χρήστες θα πληρώνουν και την Κυριακή και την έκπληξή του για τη διάρκεια της μίσθωσης. Ζήτησε αισθητική αναβάθμιση της εισόδου των πάρκινγκ κι έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα στην είσοδο και την έξοδο του μεγάλου πάρκινγκ τις ώρες αιχμής, προτείνοντας να εξεταστείη δημιουργία δεύτερης εξόδου, πιθανότατα στην οδό Κιλκίς. Ξεκαθάρισε ότι έχει 3 σημαντικές διαφωνίες: την 24ωρη λειτουργία και χρέωση, τα 5 χρόνια διάρκειας της μίσθωσης και ιδιαίτερα τα +5 και το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς, τα 250.000 ευρώ είναι μικρό. Χαρακτήρισε “κόκκινη γραμμή” το βράδυ και η νύχτα που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους.

Ο αντιδήμαρχος Γ. Φάβας απάντησε πως θα χρειαστεί κυκλοφοριακή μελέτη για τη δεύτερη έξοδο και θα καθυστερήσει η αδειοδότηση και λειτουργία του πάρκινγκ.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης παραδέχθηκε την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κεντρικό πάρκινγκ κι εκτίμησε πως για το πρόβλημα στην έξοδο φταίει η χωροθέτηση του μηχανήματος ακύρωσης

Ροή Ειδήσεων