• Αναζήτηση

Πόση ώρα να κάθεται το παιδί μπροστά από την οθόνη;

Πρόσφατη έρευνα από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει την κατάλληλη και αρμόζουσα ποσότητα ωρών για το παιδί μπροστά από την οθόνη. Από την Ηλιάνα Φασόλη.

Πρόβλημα γονέων και κηδεμόνων είναι από τη μια πόση ώρα να είναι το παιδί μπροστά από την τηλεόραση και από την άλλη τι να κάνουν για να μην έρχεται το παιδί σε τόση και συχνή επαφή με την τεχνολογία και τον ψηφιακό κόσμο.

Πρόσφατη έρευνα λοιπόν από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει την κατάλληλη και αρμόζουσα ποσότητα ωρών για το παιδί μπροστά από την οθόνη συμβουλεύοντας το πόσο πρέπει να χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές συσκευές βάσει ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα παδιά από μηνών ως 2 ετών απαγορεύεται να είναι μπροστά από την οθόνη, τα παιδιά από 3 ως 5 ετών πρέπει να είναι το ανώτερο μια ώρα την ημέρα, τα παιδιά από 6 ως 9 ετών έχουν περιθώριο μιάμισης ώρας την ημέα και οι έφηβοι δεν πρέπει να ξοδεύουν παραπάνω από δύο ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη.

Αξίζει να τονισθεί πως ο χρόνος για τις δύο τελευταίες κατηγορίες είναι αμφίβολος ακόμα και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, αλλά η ποσότητα των ωρών για τις δύο πρώτες κατηγορίες είναι σίγουρες με κανένα όφελος να μην προσφέρεται από την έκθεση των παιδιών στην τεχνολογία λειτουργώντας ανασταλτικά στην εκπαίδευση για την πλειονότητα των φορών για τα παιδιά από μηνών ως 5 ετών.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: klik.gr

Ροή Ειδήσεων