• Αναζήτηση

Πόσο χιούμορ έχουν τα ζώδια;

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κάνει κάθε άνθρωπο ακαταμάχητο επάνω σε αυτόν τον πλανήτη, είναι αναμφισβήτητα η καλή αίσθηση του χιούμορ. Οι άνθρωποι με χιούμορ είναι συνήθως οι πιο δημοφιλείς και γοητευτικοί, αφού γνωρίζουν καλά ότι το να βλέπεις τη ζωή με εύθυμη διάθεση όχι μόνο την ομορφαίνει, αλλά της προσθέτει και μεγαλύτερη διάρκεια.

Ποιο άραγε από τα 12 ζώδια προσεγγίζει περισσότερο την παραπάνω περιγραφή;

ΚΡΙΟΣ

Για τον Κριό το χιούμορ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μέσο επιβολής στους άλλους, πειράζοντάς τους ή κάνοντας επίδειξη. Σαν στάση ζωής ο Κριός δεν είναι άλλωστε ο τύπος που θα χαρακτηρίζαμε ζαμανφού, αφού έχει την τάση να παίρνει τα πράγματα πολύ τοις μετρητοίς και να απορροφάται από τα συναισθήματα μιας αρνητικής κατάστασης αντί να προσπαθήσει να σκεφτεί κάτι θετικό γι’ αυτή, να την ελαφρύνει και πόσο μάλλον να τη διακωμωδήσει. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι ο Κριός δεν παίρνει και άριστα στο κεφάλαιο «χιούμορ».

ΤΑΥΡΟΣ

Η παροιμία «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» έχει σίγουρα φτιαχτεί για τον Ταύρο, ο οποίος δεν φημίζεται για τη γρηγοράδα του να πιάνει τα αστεία. Μπορεί να γελάει με ορισμένα ανέκδοτα, δεν είναι όμως από εκείνους που θα ξεσπάσουν σε γέλια μέχρι δακρύων εντοπίζοντας το έξυπνο χιούμορ σε κάθε μορφή του, πόσο μάλλον το μπλακ χιούμορ, αφού συνηθίζει να παίρνει τα πράγματα αρκετά στα σοβαρά. Γενικώς με τον Ταύρο χρειάζεται μια προσοχή, γιατί συχνά παρεξηγείται από το σαρκαστικό χιούμορ των άλλων, αλίμονο δε εάν αισθανθεί ότι κάποιος «τον δουλεύει».

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το χιούμορ των Διδύμων χρειάζεται αποδέκτες που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος για να μην παρεξηγηθούν, αφού είναι κυρίως εγκεφαλικό και αρκετές φορές κυνικό. Ο Δίδυμος δεν θα γελάσει με κάτι παιδαριώδες όπως πχ. μια τούρτα που πέφτει στα μούτρα κάποιου, αλλά θα ξετρελαθεί με τα έξυπνα λογοπαίγνια, τα αστεία που λέγονται με σοβαρό ύφος και τα καταλαβαίνουν λίγοι, καθώς και με το μπλακ χιούμορ. Πάντως, η θεατρικότητα που χαρακτηρίζει τα αστεία του και οι πετυχημένες του μιμήσεις βάζουν τον Δίδυμο οπωσδήποτε στη λίστα των ανθρώπων με το πιο έξυπνο χιούμορ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κατά τη διάρκεια των περιόδων που η ζωή τού χαμογελά και είναι στα πάνω του, ο Καρκίνος είναι ιδιαιτέρως εύθυμος, διασκεδαστικός και μάλιστα πολύ συχνά πετάει έξυπνες και αστείες ατάκες που «γράφουν». Σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση όμως, ο τρόπος που σκέφτεται, αισθάνεται και συμπεριφέρεται απέχει πολύ από το παραπάνω, αφού η γενικότερη στάση του απέναντι στη ζωή στερείται χιούμορ. Θα τον δεις να τον ενοχλεί αφόρητα το χιούμορ που έχει να κάνει με την προσωπική του ζωή, ενώ εκείνο που τον κάνει παντελώς έξαλλο είναι οποιοδήποτε αστειάκι αφορά την οικογένειά του, ακόμα κι αν δεν είναι κακοπροαίρετο.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων ανήκει κάπου στη μέση, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Εκτιμά το καλό χιούμορ που θα τον κάνει να ρίξει πολύ γέλιο, δεν παύει όμως να θεωρεί ότι τα καλύτερα αστεία είναι τα δικά του, είτε αυτά είναι πετυχημένα είτε όχι. Δεν ανήκει σε εκείνους που αποφεύγουν τον αυτοσαρκασμό, θα τον δεις όμως να το κάνει πάντοτε ανάλαφρα και με επιείκεια, χωρίς να φτάνει στο σημείο να σατιρίζει υπερβολικά τον εαυτό του ή να τον υποτιμά, όριο που όμως ξεπερνάει όταν τα αστεία του έχουν να κάνουν με άλλα άτομα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: myastro.gr

Ροή Ειδήσεων