• Αναζήτηση

Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ: Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων (video)

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στον απόηχο και της επιστολής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Επιτροπής και Αστικής Ανάπτυξης της ΕΕ σύμφωνα με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις από τον φορέα διαχείρισης για διάφορα ζητήματα, προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση.

Μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, ο πρόεδρος του Φορέα κ. Γιάννης Σμυρνιώτης σε συνέντευξή του μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στις δύο συνεδριάσεις και για το πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει με τη χρηματοδότηση του έργου ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Επίσης στις συνεδριάσεις συζητήθηκε το ζήτημα της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Κιάτου με τον κ. Σμυρνιώτη να τονίζει ότι εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και έγινε η αποδοχή της χρηματοδότησης από την εκτελεστική επιτροπή του ΦΟΔΣΑ.

Το συμβούλιο κλήθηκε να συζητήσει για τις εξελίξεις ύστερα από την αποστολή εγγράφου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Διαχειριστική αρχή της περιφέρειας με το οποίο ζητήθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τον φάκελο του έργου που υπέβαλε η χώρα μας για την χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ.

Οι διευκρινίσεις έχουν να κάνουν με το αν ο ΦΟΔΣΑ είναι έτοιμος να αναλάβει το έργο της ΣΔΙΤ και για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την παράδοση και της τρίτης μονάδας στη Μεσσηνία και με το αν έχει διαχειριστική επάρκεια ο Φορέας.

Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι η μονάδα της Μεσσηνίας έχει προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τον Μάρτιο του 2025, ενώ ήδη βρίσκεται σε καλό δρόμο η πρόσληψη ατόμων για τη στελέχωση του Φορέα.

Έτσι, όταν διευθετηθούν τα παραπάνω και όταν λυθούν τα θέματα που έχουν προκύψει από τις τροποποιήσεις του Εθνικού Σχεδιασμού, ο ΦΟΔΣΑ θα είναι έτοιμος να αναλάβει τη διαχείριση, την οποία μέχρι σήμερα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είπε.

Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου. Ήδη οι μονάδες δουλεύουν, το έργο έλυσε σοβαρά προβλήματα και η Περιφέρεια είναι από τις πιο καθαρές περιφέρειες και το έργο ανταποκρίνεται στις καινούργιες απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Τέλος, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ απάντησε σε ερωτήσεις μας για το αν οι Δήμοι είναι οικονομικά εντάξει, και μίλησε για τον στόχο της διοίκησης.

 

 

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων