• Αναζήτηση

Προστασία Κοντοβουνίων και καταφυγίων άγριας ζωής από πυρκαγιές

(Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.) Γιάννης Λάσκαρης-Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης»/Γραμματέας Δ.Σ.Μεσσήνης.

Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα με τις καταστροφικές συνέπειες για τον δασικό πλούτο της χώρας εγείρουν τον προβληματισμό μας για τα σπάνια Καταφύγια Άγριας Ζωής που υπάρχουν στον Δήμο Μεσσήνης και φυσικά τον φόβο για τα Κοντοβούνια με τα γραφικά χωριά να κινδυνεύουν άμεσα καθώς μια πυρκαγιά σε αυτήν την περιοχή μπορεί αν δεν αντιμετωπισθεί να φθάσει μέχρι τα αστικά κέντρα. Η πρόταση μου είναι να γίνει άμεσα σχεδιασμός για να είμαστε προετοιμασμένοι ολοκληρωτικά για το επόμενο καλοκαίρι μέσα από προσλήψεις περισσότερων υπαλλήλων κυρίως νέων από τις περιοχές αυτές , την διάνοιξη δρόμων που θα επιτρέπουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και πολλοί γνωρίζουμε ότι αυτό το εγχείρημα έχει ξεκινήσει μια δεκαετία πριν και το σημαντικότερο πέρα των εθελοντικών ομάδων έχοντας το πλεονέκτημα της βάσης του αεροδρομίου να βρίσκεται εντός του Δήμου μας, να διεκδικήσουμε από το υπουργείο κλιμάκιο από την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργό. Η ομάδα αυτή θα μπορεί να επιχειρεί με την συνδρομή ενάεριων μέσων όπως ελικοπτέρων στις εστίες της πυρκαγιάς μεταφέροντας σε ελάχιστο χρόνο επίλεκτη ομάδα δασοπυροσβεστών. Εστιάζοντας ωστόσο κυρίως στην πρόληψη με τη δημιουργία παρατηρητηρίων περιπολιών και διάνοιξης δρόμων η τοπική αυτοδικοικηση μπορεί να δράσει αποτελεσματικά.

(***Καταφύγια Άγριας Ζωής ΚΟΛΛΙΓΑ: ΤΡΙΚΟΡΦΟ-ΔΡΑΪΝΑ-ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΕΦΑΛΛΙΝΟΥ-ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ-ΜΑΓΓΑΝΙΑΚΟ/ ΤΟΥΜΠΑ: ΠΟΥΛΙΤΣΙ-ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ-ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ-ΚΟΥΤΗΦΑΡΗ-ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ)

Ροή Ειδήσεων