• Αναζήτηση

Πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης για την τροπολογία για τη νομιμοποίηση μεταναστών

Τα πυρά του προς την τροπολογία που νομιμοποιεί περί τους 30.000 αλλοδαπούς εργάτες εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως αναφέρει η κυβέρνηση «χορηγεί μια νέου τύπου άδεια διαμονής» η οποία είναι λανθασμένη.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστεςπου βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική»!

 

Ο ίδιος σημειώνει πως «αδυνατεί να καταλάβει γιατί η κυβέρνηση ελαστικοποιεί κι άλλο  τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες». «Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, “έστω κι αν αυτό έχει λήξει”…Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε,  κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της  άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίαςστη  χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ… », συνεχίζει.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος  προσέλκυσης λαθρομεταναστών, ενώ προτείνει η λύση να έρθει μέσω του εγχώριου δυναμικού.  «Και είναι τελείως άστοχο ν ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματοςμπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα».

 

ethnos.gr

 

Ροή Ειδήσεων