• Αναζήτηση

Πυρά Θανάση Πετράκου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία, για τα όσα δεν… είπε – “0 συν 0 ίσον 0”

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τριφυλία και την Τρίπολη αφού ολοκλήρωσε τις διακοπές του στο CostaNavarino δεν προσέφερε κανένα  καινούργιο θετικό νέο για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Ο κ. Μητσοτάκης   επανέλαβε απλά τα χιλιοειπωμένα από τον ίδιο και τους υπουργούς του ότι ελπίζει!!! εντός του 2022 να υπάρξουν εξελίξεις για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και επανέλαβε την απόφαση του για το ξεπούλημα του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Πέραν αυτών δεν είπε τίποτα ούτε: για το Καλό Νερό – Τσακώνα, ούτε για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, ούτε  για το φυσικό αέριο από την ΔΕΔΑ στην Πελοπόννησο, ούτε για το πότε θα ολοκληρωθούν τα δίκτυα στο Φιλιατρινό, ούτε για τα δίκτυα της Τάκα και την επέκταση τους  ούτε βέβαια για το ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας. Βέβαια δεν τον ρώτησε ούτε ο κ. Περιφερειάρχης ούτε κανένας άλλος. Άρα δικαίως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την επίσκεψή του με τον τίτλο 0 + 0 = 0.

Το μόνο ίσως καθησυχαστικό προσωρινά νέο είναι ότι δεν θα κλείσει σε πρώτη φάση το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Επιβεβαίωσε όμως την εγκληματική πολιτική πρόθεση της κυβέρνησής του να κλείσει εν μέσω πανδημίας Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Συνεπώς οι Μεσσήνιοι ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του δεν θεωρώ ότι είναι ευχαριστημένοι από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη. Ελπίζω, αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος να μην είναι και ο φανατικότερος όλων ο κ. Περιφερειάρχης. Βέβαια η επίσκεψή του ενθουσίασε σίγουρα την ΤΕΡΝΑ καθότι απ’ ότι φάνηκε μόνο γι’ αυτό το λόγο ήρθε (εκτός από τις διακοπές του) στην Πελοπόννησο. Ο κ. Μητσοτάκης προκλητικά αγνοώντας και τη δικαιοσύνη αφού εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ και παραβλέποντας και νομιμοποιώντας τα εικονικά συμβόλαια που είχε παρουσιάσει η θυγατρική της ΤΕΡΝΑ για την Παλαιόχουνη και τη Σκάλα Λακωνίας  αλλά και αγνοώντας επίσης και τις τριάντα κόκκινες κάρτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι θα προχωρήσει σύντομα το ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων με το οποίο θα επιβαρυνθούν οικονομικά πάρα πολύ οι πολίτες της Πελοποννήσου και το οποίο δεν τηρεί σε καμία περίπτωση τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Συνεπώς ο κ. Γεραπετρίτης σίγουρα είναι ικανοποιημένος.

Όσον δε αφορά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό πέραν του γεγονότος όπως  αποδείχθηκε ότι τη «διαβούλευση» για τη νέα ΚΑΠ την εννοεί  μόνο ως μονόλογο του υπουργείου, αφού από τις οκτώ ερωτήσεις που υπέβαλλα γραπτά μου επέτρεψαν να παρουσιάσω μόνο τις δύο, όμως  δεν απάντησε σε καμία.Το χειρότερο είναι ότι όχι μόνο δεν απάντησε, όχι μόνο ήταν προσβλητικός και προκλητικός  στην μη απάντηση,  αλλά επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να λύσει ούτε το θέμα του ΠΟΠ Ελιές Καλαμάτας ούτε και το θέμα των αποθεμάτων της μαύρης σταφίδας. Οι δηλώσεις του την Παρασκευή για τη σταφίδα αποδείχθηκε ότι έγιναν μόνο και μόνο για να μην γίνει η συγκέντρωση των σταφιδοπαραγωγών στην Τρίπολη ενώπιων του κ. Μητσοτάκη.

Άρα ο κ. Λιβανός απέδειξε πως είναι άνθρωπος χωρίς «μπέσα». Οι σταφιδοπαραγωγοί, οι ελαιοπαραγωγοί και όλοι οι αγρότες δεν έχουν συνεπώς τίποτα να περιμένουν από τον κ. Λίβανο, τον κ. Μητσοτάκη και γενικά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επομένως αυτό που μένει στους αγρότες όπως και σε όλο το λαό είναι ο δρόμος του ενωτικού, μαζικού αγώνα.

Ροή Ειδήσεων