Στις 13 Ιουλίου ομάδα διακόνων του Προφήτη Ηλία, για μια ακόμα χρονιά, συντήρησε το πέτρινο εκκλησάκι του Προφήτη στα 2.407 μέτρα. Εκεί όπου κατεβαίνει ο Θεός, εκεί απ’ όπου είχε κάθε λόγο να αναληφθεί ο Προφήτης.
Οι διάκονοι γράφουν: «Σήμερα παραβρέθηκαμε στην Πυραμίδα στο Εκκλησάκι στα 2407m για την Συντήρηση του Προφήτη ΗΛΙΑ. Στις 19 και 20 Ιουλίου όπως κάθε χρόνο όσοι μπορούμε φίλοι και συγγενείς Λάκωνες και Μεσσηνίοι θα ανατμαμώσουμε. Και του χρόνου να είμαστε καλά!!»
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πυραμίδα Ταϋγέτου
Θαύμα της φύσης, έργο ανθρώπων ή έργο κάποιας ανώτερης διάνοιας; Τι είναι το περίφημο «φαινόμενο της πυραμίδας»; Σιωπηλή, αινιγματική, αρμονική, η Πυραμίδα του Ταΰγετου, κρατάει μέχρι σήμερα ζηλότυπα τα μυστικά της.
Κατά καιρούς πολλά έχουν γραφτεί για την ψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου, που είναι και η ψηλότερη της Πελοποννήσου, τον προφήτη Ηλία, η οποία βρίσκεται στα 2.407 μέτρα.
Πολλά είναι και όσα έχουν ειπωθεί για την πυραμίδα στην κορυφή ή που λέγονται σε σχετικές με αυτήν συζητήσεις.
Πολλές οι αναφορές αλλά το βασικό ερώτημα, το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει αναπάντητο, είναι ένα… πως δημιουργήθηκε;
Είναι ένα φαινόμενο της φύσης, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα ή δημιούργημα κάποιας ανώτερης δύναμης;
Ένα ερώτημα που μάλλον δεν μπορεί να απαντηθεί, αλλά και αν ακόμη κάποια στιγμή αυτό συμβεί, ένα είναι σίγουρο… το μυστήριο γύρω από αυτήν θα παραμείνει.
Όσα και να έχουν γραφτεί ή λεχθεί, τόσο οι φυσικές ομορφιές του βουνού όσο και το μυστήριο που αποπνέει η πυραμίδα στην κορυφή, δεν μπορούν να σταματήσουν τον στοχασμό και την αναζήτηση γύρω από αυτή.
Το «ερωτικό σμίξιμο του ήλιου και της πέτρας», όπως ποιητικά απέδωσε στον Ταΰγετο ο Νικηφόρος Βρεττάκος, δεν μπορεί παρά να μας «ελκύει» κοντά του.
Φωτογραφία πρωτοσέλιδου Παναγιώτης Νικολακάκος
Video Drone Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος