• Αναζήτηση

Πύργος Ηλείας: Πατέρας -αρνήτης πήγε στο δικαστήριο ντυμένος τσολιάς

Στα Δικαστήρια Πύργου ντυμένος τσολιάς οδηγήθηκε ο αρνητής – γονέας το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και τη σύλληψή του.

Ο ίδιος κατηγορεί τον διευθυντή του σχολείου που φοιτά η 10χρονη κόρη του, επειδή τον μήνυσε για μη χρήση μάσκας από το παιδί.

Σύμφωνα με τη μήνυση το παιδί είχε λάβει εντολή από τους γονείς του να μην φορέσει μάσκα παρά μόνο εάν του χορηγούσε το σχολείο κάποια ειδική πιστοποιημένη.

Αποτέλεσμα ήταν το 10χρονο κορίτσι να παραμείνει στον ειδικό χώρο του σχολείου μαζί με έναν εκπαιδευτικό καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Μάλιστα το περιστατικό είχε επαναληφθεί και ο διευθυντής για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη μαθήτρια είχε αγοράσει ειδική μάσκα από το φαρμακείο.

Παρά τις απειλές πάντως κατά του διευθυντή το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο τσολιάς – αρνητής μέχρι να δικαστεί την Τρίτη.

«Δεν είμαι ψεκασμένος, δεν είμαι αρνητής, είμαι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και θα το κερδίσω το δικαστήριο» είπε ο γονέας μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega.

«Έστειλε πάλι το παιδί του χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα πάλι να εφαρμόσουμε τη διαδικασία του πρωτοκόλλου» είπε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου.

Το παιδί έμεινε για ώρες απομονωμένο σε μια άδεια αίθουσα, καθώς χωρίς μάσκα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

«Το παιδί του αυτή τη στιγμή είναι σαν είναι σε τιμωρία. Στον ειδικό χώρο και να μην μπορεί να πάει με τα’ άλλα τα παιδάκια. Το παιδάκι είναι τρομοκρατημένο και χειραγωγημένο. Γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών» συμπλήρωσε ο διευθυντής του σχολείου.

«Το παιδάκι στεναχωριέται γιατί του λένε «εσύ είσαι εδώ μέσα το κρούσμα, εσύ θα μας κολλήσεις όλους». Και το βάζουν σε μια άκρη και παθαίνει ψυχολογικό το παιδί μου», λέει ο πατέρας.

Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός πως τις δύο προηγούμενες μέρες η μαθήτρια παρουσιάστηκε στο σχολείο της φορώντας κανονικά μάσκα.

«Χτες και προχτές φορούσε κανονικά τη μάσκα και σήμερα απαιτούσε να του χορηγήσουμε ειδική μάσκα FFP2».

 

Οι αναρτήσεις του πατέρα στα social media ήταν εκείνες που ξεχείλισαν το ποτήρι, με τον διευθυντή του δημοτικού να υποβάλλει μήνυση και να ζητά την ποινική του δίωξη.

«Με καλεί αστυνόμος, πρόκειται για σύλληψη αυτόφωρο. Δεν υπάρχει θέμα να κάνω πίσω. Εδώ πρόκειται για τη ζωή του παιδιού μου».

Πηγή: ilialive.gr

Ροή Ειδήσεων