• Αναζήτηση

Ρεσάλτο: Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ στην Κορώνη

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, παρουσιάζει το αφηγηματικό ντοκιμαντέρ «Ρεσάλτο», το οποίο αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης στις 13 Φεβρουαρίου του 1824.

Με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του σημαντικού αυτού γεγονότος τόσο για την Κορώνη, όσο και για το νομό Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί η προβολή του την Κυριακή 05 Ιουνίου 2022 στις 20:00, στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού προσκυνήματος της Παναγίας της Ελεήστριας.

Παρουσίαση εκδήλωσης: Μαριλένα Γυφτέα – Πολιτικός επιστήμονας/ δημοσιογράφος.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια δημιουργία του συλλόγου μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε παραγωγή & σκηνοθεσία της Θεοδώρας Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά.

Το γεγονός του «Ρεσάλτου» παρουσιάζεται μέσα από αρχειακό υλικό και πολλαπλές συνεντεύξεις ανθρώπων που σχετίζονται με την πόλη και αναλύουν τις ιστορικές στιγμές.

Στον ντοκιμαντέρ εκτός της αφήγησης του Παναγιώτη Δραγκιώτη, δημιουργήθηκαν σκηνοθετημένες σκηνές αναπαράστασης σημείων του γεγονότος σε συνεργασία με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Κολόκα, τον σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και εθελοντές από την περιοχή.

Στο «Ρεσάλτο» εμφανίζονται και μιλούν: Παναγιώτης Καρβέλας -Δήμαρχος, Πέτρος Θέμελης -Καθηγητής, Δημήτρης Σίψας -Αντιδήμαρχος, Μαρία Βαγγελινού- Γιαλλελή -Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Κορώνης, Παναγιώτης Μαργιάννης -Πρόεδρος συλλόγου επαγγελματιών Κορώνης, Μαλαματένια Ράλλη -Δικηγόρος/ απόγονος Κ. Ράλλη.
Παίζουν: Κωνσταντίνα Κολόκα, Νικόλαος Γιαλλελής, Γιώργος Μπομπότας, Παναγιώτης Τσιριγώτης, Βασίλης Αργυράκης, Πρωτοπρεσβύτερος Π.Τσιριγώτης, Στασινάκη Δήμητρα, Νίκος Γεροντούκος
Ελληνομνήμονες: Κώστας Αγγελόπουλος, Γεωργία Καρνούσκου, Δημήτρης Καρνούσκος, Γιώργος Κατσίρας, Σπύρος Κατσίρας, Βασίλης Κουκούτσης, Ηλίας Κουκούτσης, Βαγγέλης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάλαμας, Άντζελα Σκλήκα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους «Η Προσωπογραφία μιας Πολιτείας» που γυρίστηκε κατά το προηγούμενο έτος.

Ροή Ειδήσεων