• Αναζήτηση

Ρωσία: Καρδιοχειρουργοί έκαναν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς όσο καιγόταν το νοσοκομείο

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε νοσοκομείο της Ρωσίας την Παρασκευή (2/4). Στο κτίριο ξέσπασε μεγάλη φωτιά αλλά εκείνη την ώρα καρδιοχειρουργοί πραγματοποιούσανεγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Η ομάδα των οκτώ γιατρών δεν μπορούσε να σταματήσει παρά τις φλόγες και έτσι συνέχισε τη δουλειά της στο ισόγειο ενώ το κτίριο είχε γεμίσει καπνούς.

Η φωτιά στο νοσοκομείο του Μπλαγκοβετσένσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ξέσπασε αργά το πρωί στη χειρουργική κλινική και χρειάστηκε να απομακρυνθούν 128 άνθρωποι.

«Δεν υπήρξε πανικός», επεσήμανε μια άλλη γιατρός, η Αντονίνα Σμόλινα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήταν δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά επειδή ήταν ενεργή σε όλη την επιφάνεια, δηλαδή σε 1.600 τετραγωνικά μέτρα», εξήγησε ο Κονσταντίν Ριμπάλκο, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της περιοχής.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εγχείρηση και οι γιατροί βεβαιώθηκαν ότι ο ασθενής ήταν καλά, απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο μαζί του. Ο ασθενής μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα απονείμουν μετάλλιο στους γιατρούς για την αφοσίωσή τους αλλά και στους πυροσβέστες που κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

 

newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων