• Αναζήτηση

Σαμαράς από Καλαμάτα: Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης (video)

Ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας στην κεντροδεξιά παράταξη έδωσε στη χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Καλαμάτα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Είμαστε όλοι εδώ γιατί μας ενώνει η αγωνια για το μέλλον τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο κ. Σαμαράς.

 

 

Την πεποίθηση ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα σημάνει την εκτόξευση της ανάπτυξης της Οικονομίας μας εξέφρασε σε αποψινή του ομιλία στην εκλογική του περιφέρεια, την Καλαμάτα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε συγκλονιστική την εκλογή του Φρέντυ Μπελέρη ως δημάρχου της Χιμάρας και επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης και ότι ουδέποτε θα συζητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στέλνοντας κατ αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα σε όποια ηγεσία προκύψει στην Τουρκία μετά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου.

Παράλληλα ο Αντωνης Σαμαράς άφησε αιχμές κατά του κυβερνητικού προγράμματος για τη στέγη των νέων ζευγαριών αλλά και τη φορολογία της οικογένειας με παιδιά. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι αδύνατον, για παράδειγμα, να παραμείνει όπως είναι το θέμα της στέγης» και πρόσθεσε ότι «απαιτείται ευρηματική και γενναία παρέμβαση της Πολιτείας».

Επεσήμανε ότι «είμαστε στις 10 χώρες με τη χειρότερη φορολογία σε οικογένειες με δυο παιδιά στον κόσμο. Φορολογούμε με 34% ! Οφείλουμε να δούμε το πώς κάποιες χώρες της Ευρώπης δίνουν υψηλά και άτοκα δάνεια».

Ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα σε σχέση από ότι ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση δεν δίστασε και λάθη να παραδεχτεί αλλά και
να τα διορθώσει. Τα κατάφερε; Τις περισσότερες φορές, ναι» είπε.

Μιλώντας για την κρίση στον Έβρο, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Εγινε απόπειρα εισβολής στην πατρίδα μας. Από οργανωμένους λαθρομετανάστες που έστειλε η Τουρκία. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έδρασε άμεσα. Ενίσχυσε στρατιωτικά τον Εβρο. Διεθνοποίησε την απόπειρα εισβολής. Και πέτυχε την υπαναχώρηση της Τουρκίας. Αλλά, είχε δίπλα της, και πάλι, τον Ελληνικό λαό. Ολους εσάς. Πρώτα από όλα Στρατό κι Αστυνομία! Κι ακόμα, τους Εθνοφύλακες και τους Συνοριοφύλακες, τους Ειδικούς Φρουρούς, τους απλούς πολίτες».

«Και πετύχαμε. Θυμίζω, όμως, οτι όταν αποφάσισα, ως πρωθυπουργός, την κατασκευή του φράκτη στον Εβρο, είχα απέναντί μου τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος και για τον φράκτη και για τους λαθρομετανάστες και για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας στο Αιγαίο, από το Λιμενικό μας»

«Σήμερα η κυβέρνησή μας τον τελειώνει τον φράκτη. Και ας προσπάθησε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ να το εμποδίσει στην Ευρώπη! Αλλά, ευτυχώς, οι “σύντροφοι ηττήθηκαν”. Γιατί κάθε πολιτική απόφαση πρέπει και να υπηρετεί και να εμπνέει τον λαό, που είναι πάντοτε ο υπέρτατος κριτής. Είναι αυτός ο λαός που στην υπόθεση των Σκοπίων τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρόνησε τα εκατομμύρια. Ελληνες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία», πρόσθεσε.

Για το ενεργειακό ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «η Γερμανία, τα προηγούμενα χρόνια έλαβε αποφάσεις που μας έκαναν όμηρο της Ρωσίας». Υποστήριξε πως η Ελλάδα διαθέτει όλες τις πηγές ενεργείας αλλά όπως τόνισε απαιτείται σχεδιασμός και στρατηγική νέων συσχετισμών στην Ευρώπη.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε να τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

Ροή Ειδήσεων