• Αναζήτηση

Σαρωτικός με τέσσερα μετάλλια ο Καλαματιανός Π. Δούσης στο 31° Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-24-25 Σεπτεμβρίου 2022 το Βαλκανικό πρωτάθλημα Βετεράνων στην όμορφη Θεσσαλονίκη.
Θετικός ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που πήραν μέρος καθώς η ελληνική αποστολή ήταν η πολυπληθέστερη και αυτή που έφυγε με τα περισσότερα μετάλλια από τη συμπρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν συνολικά 805 αθλητές από 25 χώρες, ενώ η Ελλάδα είχε την πολυπληθέστερη αποστολή με 287 αθλητές και αθλήτριες, με τη Βουλγαρία να ακολουθεί με 117 και τη Ρουμανία με 72.

Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές αφού τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες σάρωσαν τα μετάλλια και ο απολογισμός ήταν εντυπωσιακός. Παράλληλα οι επιδόσεις τους ήταν εξίσου εντυπωσιακές καθώς αρκετοί εξ αυτών είτε ξεπέρασαν τον εαυτό τους είτε πέτυχαν κάποιο ρεκόρ.

Ανάμεσά τους και το μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο Μέγας Βετεράνος και αειθαλής Παναγιώτης Δούσης, ο οποίος έφερε στις αποσκευές του, τέσσερα μετάλλια (τρία χρυσά-ένα αργυρό) κι ένα ατομικό ρεκόρ, επιστρέφοντας γεμάτος ικανοποίηση και πιο δυνατός, ειδικά μάλιστα μετά το οικογενειακό του δράμα, και την απώλεια του γαμπρού του Χρήστου Μουγάδη.

Ο ίδιος μάλιστα σε δήλωσή του στον «Λακωνικό Τύπο» ανάφερε πως «κάθε αγώνας κάθε φορά που γίνεται αποτελεί για μένα μία πρόκληση και συνάμα ανώνυμη πρόσκληση συμμετοχή μου σε αυτό. Έτσι λοιπόν εις το άκουσμα ότι οι Βαλκανικοί αγώνες για το 2022 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη άρχισα την προετοιμασία μου.
Όμως… άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει.
Η αδόκητη και μεγάλη απώλεια του πολυαγαπημένου μου γαμπρού, Χρήστου Μπουγάδη, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και βύθισε όλους εμάς σε βαθύ πένθος, απέραντη λύπη και μεγάλο πόνο. Εγώ, σαν πληγωμένο πουλί με τσακισμένα τα φτερά, αποσύρθηκα και δεν απέμεινε κουράγιο στην καρδιά μου για συμμετοχή σε αγώνες. Ενθαρρυντικά, όμως, λόγια των φίλων και οι παροτρύνσεις σημαντικών τοπικών παραγόντων της Σπάρτης συνέβαλαν ώστε να βρω τον εαυτό μου, το θάρρος μου, τη πίστη, την ελπίδα για τη συνέχεια της ζωής, αλλά και των αγώνων».

Έτσι ακατάβλητος ο Παναγιώτης Δούσης περιγράφει τις ιδιαίτερες στιγμές από τη συμμετοχή του στους αγώνες λέγοντας: «Όταν μπήκα στο στάδιο έτρεμαν τα πόδια μου. Όταν στάθηκα στην αφετηρία είπα “ήρθα να λάβω μέρος για δύο σκοπούς: Για τη μνήμη του αγαπημένου μου προσώπου και για την Ελλάδα. Να ανεβώ στο βάθρο και όποια θέση να είναι”. Πρώτος αγώνας στα 5 χλμ τρέξιμο. Είχα αντιπάλους κατά πέντε χρόνια μικρότερους, ο συναγωνισμός μεγάλος και σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμουν κέρδισα τη 2η θέση (31¨33″). Ο πρώτος αγώνας με έκανε να ξυπνήσω, να βρω τον παλιό καλό εαυτό μου. Αμέσως ένιωσα να πατώ γερά στο ταρτάν και να ξεκινώ με δύναμη. Αγωνίστηκα επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, κερδίζοντας τρία χρυσά μετάλλια κι ένα αργυρό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερα να σπάσω και το δικό μου βαλκανικό ρεκόρ στα 5 χλμ. βάδην (36¨16″}».

Καταλήγοντας, ο βετεράνος δρομέας αποκαλύπτει πως «όλα αυτά τα μετάλλια επιθυμώ να τα αφιερώσω στη μνήμη του μεγάλου απόντος και προσφιλούς και αείμνηστου Χρήστου Μπουγάδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος του Μυστρά».

Επόμενος στόχος του και εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, είναι η συμμετοχή του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που θα πάρει μέρος σε μία τέτοια και σπουδαία διεθνή διοργάνωση.

Ο ΣΔΥΜ του εύχεται να έχει υγεία και κάθε όνειρό του να γίνει πραγματικότητα

@Παναγιώτης Δούσης

Ροή Ειδήσεων