• Αναζήτηση

Σχεδόν 4 στους 10 επέστρεψαν στα γυμναστήρια

Από την άλλη πλευρά κάποια γυμναστήρια σε ολόκληρη την επικράτεια δεν άνοιξαν καθόλου.

Μία εβδομάδα μετά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με νέους κανόνες και μέτρα προστασίας, σχεδόν το 40% των συνδρομητών έχει επιστρέψει και συνεχίζει να αθλείται.

«Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και με δεδομένο ότι είμαστε σχεδόν στη μέση του καλοκαιρού, το ποσοστό αυτό μάλλον είναι αισιόδοξο» σημειώνει στο insider.gr o Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Πλέον η είσοδος των αθλουμένων γίνεται με ραντεβού και συνεννόηση, πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων καθώς και του είδους και της διάρκειας της άσκησης. Αρκετές αλυσίδες μάλιστα έχουν δημιουργήσει ειδικές πλατφόρμες μέσω των οποίων τα μέλη τους μπορούν να προχωρήσουν σε προγραμματισμό των ραντεβού τους και να κρατήσουν θέση.

Από αυτή την εβδομάδα αρχίζουν σιγά σιγά και τα ομαδικά προγραμμάτα, επίσης με περιορισμένο αριθμό και με κράτηση θέσης ενώ όσο περνούν οι μέρες πελάτες και εργαζόμενοι φαίνεται ότι προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τον προβληματισμό που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις συνδρομές και τους μήνες που «χάθηκαν», στις περισσότερες περιπτώσεις οι μεγάλες αλυσίδες προχώρησαν τελικά είτε σε παράταση της χρονικής τους διάρκειας, είτε σε προσφορές με κάποιο νέο συμβόλαιο, είτε ακόμη και σε επιστροφή μέρους των χρημάτων.

Το θέμα είναι ωστόσο τι θα γίνει με τις νέες συνδρομές από εδώ και πέρα, δεδομένου ότι τα γυμναστήρια με βάση τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, μπορούν να υποδέχονται σημαντικά μικρότερο αριθμό μελών.

Οι επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν
Την ίδια στιγμή υπάρχουν γυμναστήρια σε όλη επικράτεια τα οποία δεν άνοιξαν καθόλου. Σύμφωνα με τον κ. Κλεοβόλου ο αριθμός τους δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να προσδιοριστεί ακριβώς, ενώ παραμένει επίσης άγνωστο εάν πρόκειται για οριστικό λουκέτο ή εάν θα ανοίξουν ξανά μετά το καλοκαίρι.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου, ελπίζουν πλέον τα εξελιχθούν θετικά τα πράγματα σχετικά με την πανδημία, να μην υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού τον Σεπτέμβρη και μετά το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση να «επιστρέψει σε κάποια μορφής κανονικότητα».

Ροή Ειδήσεων