ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σειρά περιστατικών κατεγράφησαν το τελευταίο 48ωρο σε θαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου, με παρεμβάσεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά σε σκάφος στο Λεωνίδιο, τραυματισμό 87χρονης από σκύλο σε πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο Ανκόνα – Πάτρα, καθώς και δύο σοβαρά περιστατικά υγείας επιβατών σε κρουαζιερόπλοια σε Πύλο και Άκρα Μαλέα.
Φωτιά σε σκάφος στο Λεωνίδιο – Σώος ο 65χρονος επιβαίνων
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Λεωνιδίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα ερασιτεχνικό σκάφος το οποίο βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΚΚΟΥ» Λεωνιδίου, με επιβαίνοντα έναν 65χρονο ημεδαπό. Στην περιοχή έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΟΣ» Σ.Λ. 082, ενώ από ξηράς μετέβησαν ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.). Ο 65χρονος μετεπιβιβάστηκε στο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΟΣ» και μεταφέρθηκε στο λιμάνι «ΠΛΑΚΑ» του Λεωνιδίου, όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια, καλά στην υγεία του. Το ερασιτεχνικό σκάφος προσγειάλωσε στην ακτή, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε από το όχημα της Π.Υ.. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Λεωνιδίου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σκύλος τραυμάτισε 87χρονη επιβάτιδα σε πλοίο προς Πάτρα – Νοσηλεύεται στο «Άγιος Ανδρέας»
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας από τον Πλοίαρχο ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου για περιστατικό τραυματισμού μιας 87χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι της Ανκόνας προς το λιμάνι της Πάτρας. Συγκεκριμένα, η 87χρονη τραυματίστηκε στο δεξί κάτω άκρο από δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς (σκύλος), διερχόμενη από το σημείο στο οποίο ήταν δεμένο με λουρί. Η τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ», για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.
Πύλος: 66χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πύλου ότι ένας 66χρονος αλλοδαπός επιβάτης (υπήκοος Ιταλίας) ενός κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νότια της Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το Κ/Ζ προσέγγισε στον όρμο Ναυαρίνου όπου ο 66χρονος μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΑΝΤΙΝΟ» Ν.Π.34, το οποίο έσπευσε για παροχή συνδρομής. Ο ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου και στη συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω νοσοκομειακή περίθαλψη. Στη συνέχεια, το Κ/Ζ απέπλευσε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο με προορισμό την Σαντορίνη.
Νεάπολη Βοιών: Διακομιδή 49χρονου ναύτη από κρουαζιερόπλοιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μολάων
Τις απογευματινές ώρες προχθές, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης ένας 49χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Φιλιππίνων), μέλος του πληρώματος (ειδικότητας ναύτης) ενός κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Άκρας Μαλέα. Ο 49χρονος παρελήφθη από ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.