• Αναζήτηση

Σεπόλια: «Θα σοκαριστούμε με αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση» της 12χρονης

Υπόνοιες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα «βαρύ» κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών φέρεται να έχουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια.

Όπως είπε στο «LiveNews» η διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου, «για όλα θα βρεθούν απαντήσεις… Η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι ολοένα και θα μας σοκάρουν για το ποιοι εμπλέκονται».

Η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν οι παιδόφιλοι

Η κυρία Ιωάννου μίλησε, επίσης, για την εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι που φέρεται να εμπλέκονται στην σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

Όπως είπε η εφαρμογή με την «οποία γινόταν όλο το δούναι και λαβείν ήταν το blindchat. Τι είναι αυτό; Είναι μία πλατφόρμα ανώνυμη στην οποία μπορείς να ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος είναι πίσω από αυτή την πλατφόρμα».

» Όλα τα στοιχεία δείχνουν, λοιπόν, ότι τίποτα δε γινόταν τυχαία και αντιθέτως, οι άνθρωποι πίσω από τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης ήταν οργανωμένοι».

Οι ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί μπορούν να δώσουν στοιχεία και, σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και θα αποκαλυφθούν όλες οι διαδρομές που υπήρξαν μέσα από τους υπολογιστές και τις συσκευές του φερόμενο ως δράστη.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύεται το παραμικρό σε βάρος της 12χρονης – Προστατεύστε το παιδί»

Για σοκαριστική υπόθεση έκανε λόγο η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης.

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, η Ασπασία Ταραχοπούλου επεσήμανε πως η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης που είναι μυστική. «Έχω δηλώσει παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας από τη μεριά της οικογένειας που είναι συγκλονισμένη».

Η ίδια έκανε λόγο για «ανυπόστατες φήμες περί σκευωρίας και πλεκτάνης εις βάρος του 53χρονου» και για ογκωδέστατη δικογραφία 1.000 σελίδων «που πρέπει να μελετηθούν».

Επίσης, εξέφρασε την οργή της για τον χειρισμό της υπόθεσης από μερίδα των ΜΜΕ. Όπως είπε ««έχω σοβαρό παράπονο από τα κανάλια. Η υπόθεση αφορά ένα ανήλικο παιδί και δεν έχουν σεβαστεί τίποτα. Έχουν στοχοποιήσει το παιδί, είναι γνωστή η ταυτότητά του, οι δημοσιογράφοι είναι όλη μέρα και όλη νύχτα έξω από το σπίτι της οικογένειας. Έχουν δημοσιοποιήσει φωτογραφία του παιδιού με πίξελ. Εμείς θα στείλουμε εξώδικο σε όλα τα κανάλια για να σταματήσει η έκθεση του παιδιού στη δημοσιότητα» είπε η δικηγόρος της οικογένειας αναφερόμενη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ίδια «ο κατηγορούμενος δεν έχει απολογηθεί ακόμα, εκμεταλλεύεται το παραμικρό σε βάρος του παιδιού. Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία του παιδιού που βάλλεται από παντού. Αυτό που υφίσταται τώρα είναι δεύτερη διαπόμπευση. Κάνω έκκληση στα κανάλια και τους δημοσιογράφους να αφήσουν την οικογένεια στην ησυχία τους γιατί περνούν ένα βασανιστήριο».

Η κ. Ταραχοπούλου ισχυρίστηκε πως καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει αναλάβει ακόμη την ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Το παιδί δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποιος από την κοινωνική υπηρεσία, από το κράτος, που θα μπορούσε να αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού» υπογράμμισε.

Όπως λέει η ίδια, σήμερα μόνο πήραν τηλέφωνο την οικογένεια και ανακοίνωσαν ότι έχει οριστεί παιδοψυχολόγος για την ανήλικη.

https://www.in.gr/

Ροή Ειδήσεων