• Αναζήτηση

Σοκ | Μετά τις πλαστικές σακούλες έρχεται φόρος και στα ποτηράκια του καφέ!

Η αρχή έγινε με την επιβολή τέλους στην πλαστική σακούλα στο πλαίσιο, υποτίθεται, της προστασίας του περιβάλλοντος – Αλλά τελικά ισχύει αυτό που λέμε όταν ένα κράτος αρχίσει τους έμμεσους φόρους, δεν υπάρχει ταβάνι – Με όχημα τους βρετανούς βουλευτές προωθείται η περίφημη ιδέα να μπαίνει φόρος και στα πλαστικά ποτηράκια του καφέ

Η επιβολή τέλους στην πλαστική σακούλα μπήκε στην καθημερινότητάς μας από την αρχή του έτους. Ωστόσο, στη Μεγάλη Βρετανία σκέφτονται να προχωρήσουν το ζήτημα της περιβαλλοντικής ευθύνης ένα βήμα πιο πέρα.

Βουλευτές τους βρετανικού κοινοβουλίου προωθούν την επιβολή τέλους στα πλαστικά ποτήρια όπου σερβίρεται ο καφές.

Το «τέλος του latte» όπως το ονομάζουν, θα επιβαρύνει την αγορά του καφέ κατά 28 λεπτά του ευρώ.

Σύμφωνα με αναφορά της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου, θα έπρεπε να επιβληθεί φόρος ώστε να βελτιωθεί η οικολογική συνείδηση των Βρετανών πολιτών, αναφορικά με την διαδικασία της ανακύκλωσης. Οι βουλευτές που την υπογράφουν προσθέτουν πως τα μιας χρήσης κύπελλα θα πρέπει να απαγορευτούν δια παντός ως το 2023, αν δεν καταστεί δυνατό να ανακυκλώνονται στο σύνολό τους.

«Η Βρετανία πετά κάθε χρόνο 2,5 δις κύπελλα του καφέ – ποσότητα ικανή να καλύψει την περίμετρο της γης πεντέμισι φορές» σημειώνει στο BBC η επικεφαλής της Επιτροπής, βουλευτής, Μέρι Κρίαχ.

«Σχεδόν κανένα τέτοιο ποτήρι του καφέ δεν ανακυκλώνεται, με μισό εκατομμύριο από αυτά να απορρίπτονται στους κάδους σκουπιδιών. Οι παραγωγοί των προϊόντων αυτών, αλλά και οι διανομείς τους δεν έχουν λάβει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αλλάξει η κατάσταση και η κυβέρνηση παραμένει μέχρι σήμερα με τα χέρια σταυρωμένα» προσθέτει. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο πολίτες εκφράζουν τις ενστάσεις τους για το μέτρο. Οι περισσότεροι διαφωνούν με την αύξηση της τιμής του καφέ και καλούν την κυβέρνηση να επιβάλλει μέτρα στους παραγωγούς των αντικειμένων αυτών που δεν είναι ανακυκλώσιμα και όχι στον καταναλωτή.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων