• Αναζήτηση

Στα χέρια της αστυνομίας μεγάλη σπείρα κλοπής αυτοκινήτων!

Τέλος στη δράση μίας εκ των μεγαλύτερων ομάδων που έκλεβε αυτοκίνητα έβαλε η ΕΛ.ΑΣ..

Πρόκειται για μία σπείρα που έκανε κλοπές οχημάτων στην Αττική και στη συνέχεια τα πουλούσε σε Μεσσηνία και Κρήτη. Οι δράστες «σήκωναν» αυτοκίνητα κατά παραγγελία. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε «δικό» τους συνεργείο, τους άλλαζαν χρώμα, τους έβαζαν πινακίδες τρακαρισμένων, ενώ χτυπούσαν τον αντίστοιχο αριθμό πλαισίου στον κινητήρα. Μετά πλαστογραφούσαν τα χαρτιά και πωλούσαν τα ΙΧ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπόθεσης, οι κακοποιοί έβρισκαν αυτοκίνητα τρακαρισμένα, ίδιας μάρκας και μοντέλο με το κλεμμένο και τα αγόραζαν με νόμιμο τρόπο και βέβαια έναντι «πινακίου φακής».

Στη σπείρα συμμετείχαν ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων που φέρονταν μάλιστα ως επισήμως εξουσιοδοτημένο από γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και ένας κλειδαράς. Ο τελευταίος κατασκεύαζε πασπαρτού κλειδιά προκειμένου να μην παραβιάζεται το αυτοκίνητο και να το ανοίγουν οι κλέφτες σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.
Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως μέσα σε διάστημα ενός έτους οι κακοποιοί έκλεψαν και πούλησαν μεταποιημένα τουλάχιστον 500 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ανάμεσά τους και τα τρία αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους. Ένας 27χρονος που φέρεται ως ο απόλυτος αρχηγός. Τα πρωτοπαλίκαρα που έκαναν και τις κλοπές ήταν ένας 29χρονος και ένας 32χρονος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων