• Αναζήτηση

Στη ΔΕΘ μιλάει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας: Σε τι στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, όπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, το Σάββατο (18/9) θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (19/9) θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo και θα επισκεφθεί περίπτερα της Εκθεσης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo
10:30 Συνάντηση με σωματείο εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo
10:45 Περιοδεία σε περίπτερα της Εκθεσης
19:30 Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Μία «ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια διαφορετική πορεία της χώρας, στην κατεύθυνση υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας» θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη φετινή ΔΕΘ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η παρέμβασή μας θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι βέβαια η κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Έχουμε έναν πρωθυπουργό ανίκανο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που έχει αποδειχθεί πολύ ικανός στο να υπερασπίζεται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά τον δεύτερο άξονα της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που θα είναι «η πρόταση για το πώς μπορούν τα πράγματα να πάνε διαφορετικά», επεσήμανε ως βασικά σημεία: «Τη ρύθμιση και διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία ώστε να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, την αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου ισχυρής προστασίας της εργασίας και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ενίσχυση, για παράδειγμα, του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας».

 

Ροή Ειδήσεων