• Αναζήτηση

Στην Εισαγγελία Καλαμάτας οι τσιγγάνοι Αγίας Τριάδας για τη μη ύπαρξη νερού, ηλεκτρικού ρεύματος & αποχέτευσης στον καταυλισμό

“Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας: Ηχηρό μήνυμα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την κατεπείγουσα ανάγκη ύπαρξης πόσιμου νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και αποχέτευσης στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Αγίας Τριάδος Καλαμάτας.

Σήμερα, 17/11/2020, ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, διά του Προέδρου κ. Βασίλη Δημητρίου, του μέλους κ. Διαμαντή Δημητρίου και της πρώην δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, κ. Γεωργίας Φάσσου, επισκέφτηκε το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και υπέβαλε αίτημα για εισαγγελική παραγγελία.

Ενημέρωσαν την κυρία Εισαγγελέα υπηρεσίας για τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τη μη συμμόρφωση του Δήμου Καλαμάτας, παρά τις σαφείς κρατικές οδηγίες και τις επανειλημμένες συστάσεις στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Συγκεκριμένα, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας γίνονται προσπάθειες επικοινωνίας με το Δήμο Καλαμάτας, ενώ παρενέβη προσωπικά και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτης, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Εν μέσω πανδημίας περίπου 250 άτομα ζουν χωρίς τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, όπως πόσιμο νερό, ρεύμα, αποχέτευση και WiFi, στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η Δικαιοσύνη ανταπεξήλθε κατανοώντας τις επιτακτικές ανάγκες, εκδίδοντας άμεσα εισαγγελική παραγγελία για αποκατάσταση της παροχής ρεύματος και νερού στον καταυλισμό. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ χαιρετίζει αυτή την απόφαση και ευελπιστεί όλοι οι Δήμοι της χώρας με καταυλισμούς Ρομά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παρέχουν τη στήριξη που οφείλουν”.

Ροή Ειδήσεων

κορωνοϊός