• Αναζήτηση

Στην Μητρόπολη Μεσσηνίας και στον Δήμαρχο Καλαμάτας στελέχη του Πολεμικού Μουσείου

Επίσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Στα πλαίσια της υπαγωγής του μέχρι πρότινος Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας, στην δικαιοδοσία του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και της μετονομασίας του σε Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας, επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ο Β’ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Υποπτέραρχος κ. Ιωάννης Θεοδοσουλάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου κ. Αναστασίου Λιάσκου και ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Υποστράτηγος κ. Χρήστος Λαζαρίδης, συνοδευόμενοι από τον Λοχαγό κ. Χρήστο Κορομηλά Διευθυντή του παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου Καλαμάτας. Σκοπός της επισκέψεώς τους ήταν η έκφραση ευγνωμοσύνης της Διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας και για την αρωγή στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ένεκα της απουσίας του Σεβασμιωτάτου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και της συμμετοχής του στην Μεικτή Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, τους υψηλούς επισκέπτες δέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του Σεβασμιωτάτου και τα συγχαρητήριά του για την εξέλιξη του Μουσείου, τονίζοντας πως “Η Εκκλησία συμπαραστέκεται στο έργο αυτό που εκπέμπει Ιστορία και Πολιτισμό”. Όπως χαρακτηριστικά είπε “Η από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως παραχώρηση του κτιρίου αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου αυτού και συνέχεια της προσευχής μας «υπέρ του κατά ξηράν, θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου ημών Στρατού»”.

Τέλος ο Υποπτέραρχος κ. Θεοδοσουλάκης προσέφερε, διά τον Σεβασμιώτατο, το Παράσημο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και έναν Αφιερωματικό Τόμο στα όπλα του Αγώνος του 1821, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος προσέφερε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, τον Τόμο – Λεύκωμα με τίτλο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ», έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

 

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 ο β’ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, Υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδωσουλάκης, ο Διευθυντής του ΠΜ, Υποστράτηγος Χρήστος Λαζαρίδης, ο Λοχαγός Νικόλαος Ρούσσος και ο Διευθυντής του Παραρτήματος Καλαμάτας Λοχαγός Χρήστος Κορομηλάς.

Υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, όπου και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκε η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πολεμικού Μουσείου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, υποστηρίζει τη λειτουργία του Πολεμικού Μουσείου στην πόλη.

 

Ροή Ειδήσεων