• Αναζήτηση

Στο κοινό της Τρίπολης παρουσιάστηκε το συμφωνικό έργο «Η Άλωση της Τριπολιτσάς» του Γιώργου Κατραλή (video)

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ. Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο, παρουσίασαν για πρώτη φορά ηχογραφημένα αποσπάσματα από το συμφωνικό έργο του Γιώργου Κατραλή, «Η Άλωση της Τριπολιτσάς».

 

 

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ο συνθέτης του έργου Γιώργος Κατραλής τεκμηρίωσε και ανέλυσε το έργο μαζί με τον Πρόεδρο της Φιλαρμόνιας ορχήστρας Αθηνών και Καθηγητή Ιστορικής Μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Μαλιάρα, ενώ ο φιλόλογος Γιώργος Βλάσης συντόνιζε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση άνοιξε η διπλωματούχος και καθηγήτρια του Αττικού Ωδείου Τρίπολης, πιανίστα Μαρία Γιαβρούμη με έργα ρεπερτορίου, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ηχογραφήθηκε από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου στο Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού «Άρτεμις», στον Άλιμο και ο Δήμος Τρίπολης ετοίμασε μία επετειακή έκδοση ψηφιακού δίσκου (CD) με την ευκαιρία της επετείου των διακοσίων χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Ροή Ειδήσεων