• Αναζήτηση

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Ζακύνθου (video)

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, 76 μετανάστες που διασώθηκαν 64 ν.μ. ΝΔ της Ζακύνθου.

 

Οι 76 άνθρωποι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο με σημαία Αιγύπτου. Αργά χθες το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και με αυτό μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, όπου θα γίνει η καταγραφή τους και θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών μέχρι να μετακινηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ανάμεσα στους βρίσκονται και γυναίκες καθώς και ασυνόδευτοι ανήλικοι ενώ στην πλειονότητα τους δηλώνουν υπήκοοι Αφγανιστάν. Παραμένει άγνωστο ακόμα από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους που φαίνεται ότι είχε προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας ενώ παράλληλα το Λιμενικό Σώμα, διερευνά την πιθανή εμπλοκή κάποιων εκ των διασωθέντων με την παράνομη διακίνηση των υπόλοιπων ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας, βρέθηκαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΟΑΚ 4χ4 Μεσσηνίας ενώ συνδρομή στα κλινοσκεπάσματα είχε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ροή Ειδήσεων