• Αναζήτηση

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών: Νίκας – “Το έργο δεν θα προχωρήσει αν δεν υπάρξει συναίνεση” (video)

Η αποδοχή ή μη των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης του επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την εκτέλεση του ενταγμένου έργου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”: «Αστική Αναζωογόνηση περιοχών Περιφέρειας Πελοποννήσου», το οποίο αφορά και την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων ζήτησαν την αναβολή του θέματος έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στα Φιλιατρά, με τον κ. Νίκα να δηλώνει κατηγορηματικά πως το έργο δεν θα προχωρήσει αν δεν υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση, συμπληρώνοντας πως αν τα Φιλιατρά δεν θέλουν τα χρήματα, τα θέλουν άλλες περιοχές.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση του θέματος ο Γιώργος Δέδες είπε ότι στο δάνειο υπάρχουν ονοματισμένα έργα και πως από τη στιγμή που υπάρχει θέμα με την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών το θέμα θα πρέπει να αναβληθεί. Από την πλευρά του ο Θανάσης Πετράκος είπε ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο όπως και να έχει θα προχωρήσει, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Ο κ. Πετράκος ζήτησε από το Πε.Συ. να βγει το συγκεκριμένο έργο από τη λίστα και να παραμείνουν τα υπόλοιπα δύο έργα. Σε εκείνο το σημείο ο κ. Νίκας είπε ότι τοπική διαβούλευση θα γίνει από την Περιφέρεια και πως δεν γίνει καμία ενέργεια αν πρώτα δεν ακουστεί η κοινωνία των Φιλιατρών.

Λίγη ώρα αργότερα, η Ντίνα Νικολάκου είπε ότι η χρηματοδότηση του έργου έχει γίνει ήδη αποδεκτή, ρωτώντας να μάθει αν από τη στιγμή που τα έργα τα έχει ονοματίσει η Περιφέρεια μπορούν να πουν μελλοντικά όχι στο συγκεκριμένο έργο και να μπει κάποιο άλλο έργο, και αν αυτό επιφέρει επισφάλεια στο σύνολο. Απατώντας της ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος έκανε την εισήγηση του θέματος, είπε ότι δεν μπορούμε να αποδεχτουμε μέρος της χρηματοδότησης, για να συμπληρώσει πως μπορεί να γίνει τροποποίηση μετά.

Το ερώτημα πάντως για το αν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης των ενταγμένων έργων δεν απαντήθηκε, με το θέμα να αναβάλλεται για την επόμενη συνεδρίαση του Πε.Συ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση του Πε.Συ:

https://youtu.be/1HYdLngRY-U?t=14717

 

 

Πηγή: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων